В здоровому тілі здоровий дух. Частинкою такого духу у вінницьких вишах завжди був КВН. З далеких 60-тих років минулого століття змагаються студентські команди нашого міста. Було так, що і ректори вінницьких вишів після чергової гри один одного підначували з приводу успіху чи навпаки тієї чи іншої команди. Коли стало відомо, що у нашому місті буде працювати Донецький національний університет було дуже багато сумнівів наскільки повноцінно він розгорне свою роботу у Вінниці. Бо одне діло просто назва і суто академічна репутація, а зовсім інше це живе спілкування та виховний процес в досить таки екстремальних умовах. Сьогодні можна вже з впевненістю сказати про відсутність фейкових ознак в переселенні та адаптації Донецького національного університету на подільську землю. Вони справжні, такі ж справжні як звичайні вінницькі студенти. І КВН їм теж близький.

Команда має назву “Збірна ДонНУ”. Відчувається, що дончани скучили за грою веселих і найкмітливіших. Вони заявились одразу в два міських турніри. Спочатку добре виступили і вибороли друге місце в Коледж Лізі, а в п\'ятницю в розіграші Кубку КВН Вінниці на призи мера розділили перше місце з “Голлівудською збірною” (ВНТУ) та “Осторожно, люди!” (Збірна старшокласників Вінниці).

Найбільшим успіхом в останній грі “Збірна ДонНУ” має перш за все завдячувати конкурсу однієї пісні. Можливо в їх номері і не було багато жартів, але віра в те, про що співали (а співали про свою альма матер), повна виконавська віддача змусили глядацьку залу аплодувати, а журі підняти найвищі бали.

Колись Вінниччину за велику кількість цукрових комбінатів називали цукровим Донбасом. Можливо саме це якось вплинуло на те, що не простий процес адаптації колективу викладачів і студентів зі сходу країни йде досить послідовно і впевнено, не зважаючи на обережні прогнози оптимістів та криві посмішки затятих песимістів. Ми різні, але ми єдині в нашій єдиній Україні.



Переглядів: 4636
Поширень: 0