Донецький національний університет отримав масштабну підтримку від Міжнародного фонду «Відродження» для відновлення та інноваційного розвитку. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційній сторінці закладу у Facebook.

Мета даного проекту -  забезпечити старт стратегічної програми відновлення та інноваційного розвитку Донецького національного університету у Вінниці через підтримку визначених «точок зростання», напрацьованих академічною спільнотою ДонНУ. Планується створення на базі Донецького національного університету у Вінниці сучасного університету європейського типу. Це перший проект в Україні, який має вивести переміщений із зони АТО університет на новий перспективний рівень розвитку та забезпечити високу конкурентоспроможність його випускників не лише на території держави, а у Європі.

Серед ключових напрямів проекту:

  • забезпечення навчальних корпусів новітнім обладнанням, створення низки мобільних комп\'ютерних класів з використанням «хмарних технологій»;
  • відновлення наукової інфраструктури через введення в дію дослідницької лабораторії для природничих факультетів;
  • створення програмно-апаратного комплексу для дистанційного навчання та підтримка розробок дистанційних курсів, в тому числі іноземними мовами;
  • створення лінгафонного кабінету, продакшн-студії та електронної бібліотеки.

Значні кошти виділяються на забезпечення академічної мобільності як викладачів, так і студентів.

Це фінансова підтримка участі у наукових конференціях та міжнародних конкурсах, програм стажування в іноземних вузах.

Загальний бюджет підтримки складає 350 000 доларів США та розрахований до кінця цього року. Як зазначив виконавчий директор МФ «Відродження» Євген Бистрицький, «те, що ми підтримали цей проект, засвідчує, що ДонНУ має потенціал трансформуватись у сучасний університет європейського типу. Університет має стати «екземплярним», більш розвинутим та «модельним», як зразок розвитку для переміщених із зони АТО вузів».

директор МФ «Відродження» Євген Бистрицький

Ректор ДонНУ Роман Гринюк

Ректор ДонНУ Роман Гринюк акцентував на тому, що наш університет рухається у двох напрямках. По перше, це – відновлення, по-друге – це створення нового університету, який зберігає свої традиції та націлений на майбутнє.



Переглядів: 3415
Поширень: 0