У День Європи студенти Вінницького національного технічного університету вийшли на вулиці міста із листівками, в яких закликали вінничан підвищувати культуру поведінки в транспорті та на вулиці міста. У такий спосіб молодь намагається привернути увагу мешканців обласного центру до цієї теми, що в свою чергу сприятиме покращенню атмосфери міста в цілому. Наступним кроком студентської ініціативи стане створення Правил поведінки на вулицях Вінниці.

Ініціатором проведення такої акції виступили студенти інституту машинобудування та транспорту Вінницького національного технічного університету разом із  директором цього інституту професором Юрієм Бурєнніковим. Викладачі та студенти цього начального закладу вже багато років беруть участь у дослідженнях, спрямованих на оптимізацію маршрутів та покращення руху пасажирського транспорту у Вінниці. Залучення науковців до формування сучасної  транспортної системи міста дозволило побудувати оптимальну мережу громадських перевезень, яка базується не на відчуттях, традиціях чи побажаннях, а на чітких та системних дослідженнях.

Студенти технічного університету започаткували молодіжний рух за культуру поведінки на вулицях міста

Тепер студенти прагнуть зробити свій внесок у розвиток культури поведінки на вулицях. Адже те, як поводяться люди у транспорті чи пересуваючись містом, характеризує загальний рівень культури городян.  Перша акція відбулась, коли Вінниця відзначала День Європи. Студенти розповсюджували листівки, в який закликали вінничан взяти активну участь у створенні середовища найвищої культури поведінки  не тільки в усіх видах громадського транспорту, а й на вулицях міста в якості пішоходів. А також вони спілкувались із вінничанами, дізнаючись їхню думку з цього приводу

Студенти технічного університету започаткували молодіжний рух за культуру поведінки на вулицях міста

В подальшому студенти-автомобілісти під керівництвом науковців кафедри автомобілів та транспортного менеджменту (завідувач кафедрою професор Біліченко В.В.)  будуть разом із працівниками ДАІ створювати відеопрограми з автомобільної тематики, а також планують розробити пам’ятку для всіх вінничан – Правила поведінки на вулицях Вінниці. При цьому студенти кажуть, що будуть раді, якщо до їхнього руху будуть долучатись студенти з інших навчальних закладів, адже разом зможуть генерувати нові ідеї та проводити інші акції, які приноситимуть користь місту й надихатимуть вінничан змінюватись і ставати більш толерантними та вихованими.  



Переглядів: 4587
Поширень: 0