28 травня на Європейській площі м. Вінниці відбувся щорічний обласний фестиваль технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів «Творча молодь Вінниччини».

Організаторами фестивалю є Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Вінницький державний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Участь в урочистому відкритті фестивалю взяли заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, керівники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Департаменту освіти міської ради, а також представники Вінницького державного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів та директори професійних училищ області.

Окрім того, з метою профорієнтаційної роботи на фестиваль було запрошено учнів загальноосвітніх навчальних закладів з Вінницького, Калинівського, Літинського, Немирівського, Тиврівського районів та м. Вінниці.

Вітаючи присутніх Ігор Івасюк зазначив: «Фестиваль «Творча молодь Вінниччини» демонструє нам талановитість та обізнаність учнів саме професійно-технічних навчальних закладів нашої області. Саме від молоді залежить майбутнє не лише нашої області, а й країни в цілому. Фестиваль демонструє нам за якими спеціальностями професійні навчальні заклади готують майбутніх фахівців та які творчі здобутки мають випускники. Однією з особливостей фестивалю є те, що він проходить щороку в той час, коли закінчується навчальний рік у загальноосвітніх закладах області. Це дає можливість випускникам шкіл ознайомитися з професіями, які презентують професійні навчальні заклади та їх специфікою».

У Вінниці відбувся фестиваль технічної творчості учнів профтехучилищ «Творча молодь Вінниччини»

За словами Ігоря Івасюка, професійно-технічна освіта це освіта, яка працює саме на реальний сектор економіки і відповідно економічне відродження залежить від працівників, яких навчають професійно-технічні навчальні заклади.

«Приємно відмітити, що наші навчальні заклади області співпрацюючи з роботодавцями мають можливість навчати учнів за спеціальностями, які мають попит на ринку», - зауважив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Він поінформував присутніх про те, що 86 відсотків випускників професійно-технічних навчальних закладів працевлаштовуються за фахом. Тож, це гарний високий показник, який свідчить про те, що навчальні заклади такого типу розуміють потреби ринку праці і мають змогу відповідним чином швидко переорієнтовуватися.

У Вінниці відбувся фестиваль технічної творчості учнів профтехучилищ «Творча молодь Вінниччини»

Варто відмітити, що більш ніж 107 професій представлені в професійно-технічних навчальних закладах області, і 70 з них – інтегровані.

Ігор Івасюк констатував, що профтехосвіта Вінниччини виходить на європейський рівень праці. Адже навчальні заклади області почали отримувати сертифікати на професії, які визнаються в країнах Європейського Союзу, що в свою чергу дає можливість працевлаштовуватися закордоном.

Заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації побажав всім присутнім із користю провести час на фестивалі, насолодитися незабутньою атмосферою та зробити для себе відповідні висновки.

У Вінниці відбувся фестиваль технічної творчості учнів профтехучилищ «Творча молодь Вінниччини»

Зазначимо, що метою фестивалю є: підведення підсумків роботи технічних гуртків та творчих об’єднань учнів ПТНЗ; розвиток пізнавальних інтересів у певній галузі знань до технічної творчості, моделювання, винахідництва, сприяння інтелектуальному, емоційному та естетичному розвитку учнів; популяризація творчих технічних ідей; сприяння творчому розвитку особистості та обмін досвідом; підтримка талановитих учнів професійних навчальних закладів; здійснення професійної орієнтації учнівської молоді.

Загалом у фестивалі взяли участь 1300 учня з 31 ПТНЗ області. Фестиваль проводився за такими розділами, як: промислове виробництво, транспорт і зв’язок, агропромисловий комплекс і переробка сільськогосподарських продуктів, будівництво та деревообробка, торгівля, сфера послуг, харчова промисловість, художні промисли та народні ремесла, а також інформаційні технології.

У Вінниці відбувся фестиваль технічної творчості учнів профтехучилищ «Творча молодь Вінниччини»

Гості заходу мали змогу насолодитися переглядом виставки творчих робіт учнів ПТНЗ за вищезазначеними розділами, показовими виступами учнів (флеш-моб, хореографічні композиції, театральні постановки) та демонстрацією театрів мод.

Окрім того, в ході дійства вінничанам та гостям міста було презентовано навчальні заклади шляхом майстер-класів за професіями, демонстрацій міні-техніки, відео-презентацій професій тощо.



Переглядів: 5042
Поширень: 0