Минулої суботи на Європейській площі пройшла друга лекція в рамках вінницького вуличного університету “Проектор”.

27 червня була чудова погода. Не дуже спекотно, легенький вітерець, ніякого дощу - те, що треба для лекцій на свіжому повітрі. Багато вінничан теж так подумали і прийшли на лекцію від “Проектора”.

“Проектор” - це вуличний університет, один зі способів неформальної освіти, коли замість тісних стін університету тебе оточують дерева, коли ти сидиш не за партою, а на траві, коли викладач не читає нудну лекцію, а розповідає щось цікаве та корисне і не змушує це завчати. Звісно, тут не видають дипломів про вищу освіту, але тут можна з користю провести час, познайомитись з новими людьми.

Вуличні університети неодноразово проходили в багатьох містах України та за її межами. У Вінниці цей проект був створений молодіжною громадською організацією “Фундація регіональних ініціатив” або ж просто ФРІ. ФРІшники, як вони себе називають, це сучасна, активна молодь, що прагне до позитивних змін в суспільстві й робить для цього все, що в її силах.

На Європейській площі в рамках проекту "Вуличний університет" молодь вчили безпеці у інтернеті

Повернімося до суботньої лекції. Цього разу виступав Андрій Соловей, інтернет-маркетолог, проектний менеджер в аутсорсинговій компанії. Він говорив на досить актуальну в наш час тему - безпека в соціальних мережах. Злам аккаунта, розсилка спаму, неправомірне використання персональних даних - це траплялось з багатьма з нас. Андрій, під час своєї лекції, розповідав як уникнути цих та багатьох інших неприємностей. Під кінець виступу він наголосив, що більшість проблем в соціальних мережах ми створюємо собі самі, тому варто бути трохи уважнішими та обережнішими.

Після лекції організатори подякували лектору та всім, хто прийшов і попросили слідкувати за новинами “Проектору” - далі буде...



Переглядів: 4121
Поширень: 0