На засіданні Ученої Ради Вінницького національного технічного університету Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек отримав диплом почесного професора ВНТУ

Звання почесного професора ВНТУ присвоєно Кшиштофу Свідереку рішенням Ученої Ради вишу.

Кшиштоф Свідерек – Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці. Народився у Нижній Селезії поблизу Вроцлава, де закінчив початкову школу. Потім Вроцлавську середню школу з авіаційним ухилом. Отримав вищу освіту за кордоном, закінчив аспірантуру. Відвідав понад сто країн світу. Повсюди займався промоцією Польщі – знайомив світ з польською наукою, культурою, винаходами, продукцією.

Диплом і сертифікат, що засвідчують цей поважний титул, пану Свідереку вручив ректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко.

Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек став почесним професором ВНТУ

«Висловлюю щиру подяку ректору і високоповажним членам Ученої ради Вінницького національного технічного університету. Ваше надзвичайне рішення удостоїти мене звання професора ВНТУ змушує мене усвідомити значимість цієї нагороди. Відчуваю, що не зробив усього, що в межах моїх можливостей, аби заслужити цю високу честь. І розумію, як багато мені ще слід зробити для налагодження добросусідських відносин між Польщею та Україною, заснованих на взаємоповазі і співробітництві. Наші спільні погляди з ректором Грабком у цьому питанні повністю збігаються та стали базою для відкриття торік першого на Поділлі Центру польської культури імені Ігнація Яна Падеревського саме у ВНТУ. Розцінюю це високе звання як заохочення до праці. Я дуже гордий, що віднині Вінницький національний технічний університет буде моїм університетом», — сказав Кшиштоф Свідерек.

Багато студентів ВНТУ також своїм вважають і польський університет, адже уже кілька років поспіль вихованці вінницької політехніки навчаються у вишах Rzeczpospolitej Polskej за програмою «Подвійний диплом».



Переглядів: 4300
Поширень: 0