В суботу, 11-го липня, о 17:00 вінничани мали змогу відвідати зустріч із ведучим радіо «Такт» Юрієм Квітнем, котра відбулася на Європейській площі. Четверта зустріч вуличного університету «Проектор» мала тему «Українська музика в контексті сучасних медіа». Пан Юрій повідав своїм радіослухачам, а також усім небайдужим та зацікавленим не тільки про українську музику, а й про світову. Також лекція торкнулась і актуальної на даний момент теми – долі нашої держави.

З перших слів стає зрозуміло, що перед тобою не тільки обізнаний лектор, а й приємна, дотепна та усміхнена людина. Зустріч відразу перетікає у невимушену бесіду якщо не друзів, то хороших знайомих, сприймається легко. На думці з’являється відразу десяток запитань. Так і хочеться піднести руку вгору, щоб уточнити певний аспект того чи іншого з них, а на колінах неодмінно має знайтися блокнот та ручка – вдома я обов’язково маю це перечитати ще раз.

Пан Юрій, як-то кажуть, «в курсі», чим живе сучасна молодь. Він вміло орієнтується у світі музики, як української, так і зарубіжної. У своїй розповіді він розкриває їхні основні особливості, відмінності та схожість, пояснює, що практично неможливо розглядати їх окремо, адже вони завжди взаємодіють і якісно впливають одна на іншу.

Минулої суботи для молоді вінницький радіоведучий провів лекцію про українську музику

Яскравим прикладом зростання української музичної майстерності, гадаю, є гурт «ZoreLit», котрий також завітав до нашої аудиторії під відкритим небом. Цей гурт утворився у 2014-му році і об’єднав фанатів справжнього українського акустичного інді-року.

Слухати музику у виконанні «Зорельоту» - одне задоволення! Лірика української душі у їхніх піснях переплітається з прозою повсякденності, а подекуди навіть – з філософськими роздумами про людське життя-буття. Тому, гадаю, і назва гурту вдало підібрана: разом з «Зорельотом» переносишся на околиці Всесвіту, де серед незвідності обов’язково знаходиш відголоски чого свого, особистого. Своїми виступами учасники гурту порадували не лише Вінницю. У подальших планах, звісно ж, ріст майстерності, знайомства з новими містами, зустрічі з шанувальниками, котрих усе більше, і повний вперед до вершин творчості!

Описувати свої враження неймовірно важко: так і хочеться більш детально розповісти про те або інше. Але у словах неможливо передати ту атмосферу,той настрій,ту музику чи ті ж самі усмішки. Навіть у фото, зроблених на згадку, це навряд чи вийде. Вихід простий: приєднуйтесь і ви до числа активних слухачів вуличного університету «Проектор». Нові ідеї, знання та шквал позитивних емоцій гарантовані!



Переглядів: 2981
Поширень: 0