У вересні поточого року за ініціативи Міністерства оборони України у вищих медичних навчальних закладах держави буде відкрито 7 нових кафедр військової підготовки медичного напрямку. Про це йдеться на офіційному сайті профільного Міністерства.

Підвищення рівня підготовки офіцерів медичних спеціальностей сьогодні має визначальне значення. Змінилися як характер війни, так і особливості поранень, країна потребує фахівців підготовлених за новими стандартами.

Рішення щодо відкриття на базі кількох ВНЗ кафедр медицини катастроф та військової медицини було прийнято на початку 2015 року, та реалізоване з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України № 143 від 25 березня 2015 року.

Кафедри відкриються на базі Буковинського державного медичного університету, Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, Дніпропетровської медичної академії, Івано-Франківського національного медичного університету, Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Одеського національного медичного університету, а також Української медичної стоматологічної академії.

У програмах підготовки медичних фахівців для Збройних Сил України буде враховано характер поранень та отриманий досвід при проведенні антитерористичної операції.



Переглядів: 3337
Поширень: 0