Всеукраїнський дебатний турнір «Кубок фенікса», що успішно пройшов у Вінниці поклав початок нового дебатного року для усіх фанатів цієї інтелектуальної гри країни. Аж 40 команд із 18 міст України цілих 2 дні змагались за звання володаря кубку першого вінницького турніру.

Нагадаємо, що дебатні баталії розгортались в суботу та неділю на базі Вінницького торговельно-економічного інституту та арт-галереї Інтершик. Грали молоді активісти за Британським парламентським форматом. Так, першого дня відбувались відбіркові тури – кожна команда зіграла 5 ігр на доволі актуальну тематику, за результатами яких було відібрано 8 команд для півфінальних ігор. Півфінали розпочались в неділю, 13 вересня. Кращі 4 команди, що перемогли у півфінальних сутичках мали право змагатись за перемогу та отримали путівки до Чемпіонату України з дебатів, який запланований на травень 2016 року.

Вінницький кубок Фенікса поїхав до Харкова

І найцікавіше – фінальний батл, у якому зійшлись дійсно найсильніші команди турніру: «der Hellen» (Дніпропетровська область), «Сила думки» (Харківська область), «Маца по-киевски» (Київська область) та «B&H» (Харківська область). За підсумками захоплюючої гри, яку із захватом слухали інші команди, було визначено переможця – харківську команду «Сила думки» у складі Ольги Котлубей та Антона Канівця. Топ-спікером турніру визнали дніпропетровця Германа Ніколенка.

Вінницький кубок Фенікса поїхав до Харкова

Організатори турніру задоволені результатами проекту та переконані, що він позитивно відіб’ється на розвитку вінницької молоді. Особливу подяку оргкомітет висловлює Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької ОДА, Вінницькому торговельно-економічному інститут КНТЕУ та Студентському Парламенту Вінниччини.



Переглядів: 3267
Поширень: 0