Сподіваємось, що наше місто стало трішки «екологічнішим». Після еко-квесту, що відбувся 6 жовтня, більше вінничан дізналось про проблему забруднення навколишнього середовища, про проблему розростання сміттєвих полігонів, про можливості використання вторинної сировини. Принаймні 10 команд, а це 48 учасників квесту засвоїли багато корисної інформації! А ті з вінничан, що трапились на шляху нашим учасникам не змогли вислизнути від їх уваги)))

Стартували команди із ТРЦ «Мегамолл», їм випало пройти непростий шлях, який складався із 10 станцій квесту, що розташувались на немаленькій території, починаючи від проспекту Юності, і до площі Гагаріна. Підібрались сильні команди, і ніхто не зійшов з дистанції та всі вчасно прийшли до фінішу!

На площі біля ринку «Урожай» відбувалось дійство під назвою: Гайд-парк «Сталий розвиток». Учасники декламували еко-вірші і розповідали людям про таке глобальне питання, як збереження екології.

Екологічний Квест Відбувся!!! Вінничани Проінформовані - Переможці Квесту Нагороджені!

На зупинці пр. Космонавтів, команди займались фотополюванням.

Екологічний Квест Відбувся!!! Вінничани Проінформовані - Переможці Квесту Нагороджені!

Декого з вінничан, які вирішили прогулятись парком «Дружби народів», долучили до участі в екологічній вікторині "Я знаю! А ти?".

На станції «Браслети життя», що базувалась у ЗОШ № 10, учасники мали завдання сплести браслети та створити малюнки, які передавались Асоціації медиків. Браслети підуть на благодійну акцію, яка проводиться до Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги. Саме цей тиждень є тижнем паліативної допомоги, який закінчиться 10 жовтня ЗАБІГОМ "ЦІНУЙ ЖИТТЯ". Малюнки будуть розміщуватись на площі Європейській, в парку Козицького, а на наступному тижні будуть передані в відділення онко-гематології.

«Рухали енергію» вінничани разом із командами на проспекті Юності. Всі разом виконували руханку!

Команди долучились також і до допомоги військовим: на станції «Корисна кришка», учасники збирали пластикові кришечки від пляшок у перехожих і здавали їх в ГО «Гармонія». В подальшому кошти, що будуть виручені за ці та інші кришечки, що зібрали вінничани, підуть на допомогу пораненим військовим.

А всі, кому пощастило бути на площі ім.. В.Стуса змогли послухати авторські «зелені пісні» наших команд! Ось найоригінальніший текст одної із пісень (до речі, команди, яка стала переможницею. А капітана команди звати Микола))):

Мотив пісні «Несе Галя воду»

Несе Коля пляшку,
Аж пакетик рветься
Сміття не викидає
Куди заманеться.

Їздить він усюди на велосипеді
Щоби не померли
В Арктиці ведмеді.

Бо Колюня любить
Матінку-природу
Береже довкілля,
Не наносить шкоду!

Коля в нас свідомий
І екологічний
Бо такий світогляд
Є для нього звичний!

І ми вірим щиро,
Що у нашім місті
Будуть і водойми
І всі парки чисті!

Ось така активна, креативна та творча у нас молодь!

Втомлені, із червоними щічками, підвищеним серцебиттям, але задоволені, увечорі всі знову зустрілись у Мегамоллі, де і відбувся підрахунок балів і нагородження переможців.

Екологічний Квест Відбувся!!! Вінничани Проінформовані - Переможці Квесту Нагороджені!

Перше місце отримала команда «Apple», учасниками якої є студенти Вінницького національного технічного університету, але також ця чудова, активна молодь представляли на квесті всеукраїнську ініціативу «Відповідальність починається з мене».

Екологічний Квест Відбувся!!! Вінничани Проінформовані - Переможці Квесту Нагороджені!

Кожен учасник команди отримав сертифікат на годину гри у боулінг у одному із розважальних центрів міста. Тепер можна зібрати ще більшу команду!

Друге місце зайняла команда «Трихограми», яка представляла географічний факультет ВДПУ.

Екологічний Квест Відбувся!!! Вінничани Проінформовані - Переможці Квесту Нагороджені!

Дуже весела, енергійна і патріотична команда! Всі, як один прийшли у вишиванках! А ось, який девіз придумали:

Ластівки літають низько
Трихограми уже близько.
Знає Конго, знає Чилі,
Проти нас ви всі безсилі)))

Призом для учасників команди стали сертифікати на 2 години гостювання у Креативному просторі «Артинов».

Третє місце виборола команда «Ноосфера», що зареєструвалась від Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного.

Також виявилось, що лише 4 команди не пропустили жодної станції квесту, і пройшли всі десять. І тому було вирішено нагородити і четверту команду, яка здійснила такий подвиг)) Це команда «Powerland» від Вінницького національного аграрного університету.

Екологічний Квест Відбувся!!! Вінничани Проінформовані - Переможці Квесту Нагороджені!

Отож за зайняте третє і четверте місце учасники команд отримали сертифікати на безкоштовне відвідування роликової арени.

Абсолютно всім командам учасникам Еко-квесту було вручено Подяку за турботу про довкілля, за допомогу та активну участь у справі впровадження роздільного збору відходів у Вінниці у межах ініціативи «Екологічне місто»!

Екологічний квест та такі чудові призи для учасників стали можливими завдяки підтримці Вінницької міської ради, КУП «ЕкоВін», ТОВ «ЕКОдрайв» та БФ «Подільська громада».

Величезна подяка волонтерам, без яких квест би не відбувся!

Екологічний Квест Відбувся!!! Вінничани Проінформовані - Переможці Квесту Нагороджені!

Чому саме КВЕСТ? То один з яскравих способів донесення інформації. Під час гри, в прямому і переносному сенсі, усі завдання кожен учасник пропускає через себе. Коли КВЕСТ, має тематику, то чудовий метод актуалізувати тему та пропагувати її. Учасники не лише самі перейнялись екопитаннями, а й привертали увагу перехожих, давали «вудочку» задуматись про те, як ми поводимось з навколишнім середовищем, яке майбутнє готуємо своїм дітям.

Разом із нашою молоддю ми не тільки повеселили вінничан, а й змусили замислитись (хоч трішки) про глобальні питання, не дивлячись на буденні турботи.



Переглядів: 3831
Поширень: 0