Святкування Дня захисника України розпочалось вже сьогодні на Європейській площі міста Вінниці з обласного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні та строю серед навчальних закладів.

Заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський привітав організаторів та учасників заходу із Днем захисника України та Днем Українського козацтва, до яких приурочений цьогорічний конкурс.

«Ви перші, хто бере участь у відзначенні цих важливих державних свят,- звернувся до учасників фестивалю Валерій Бачинський. - Я вірю в те, що кожен з вас завжди будете відстоювати інтереси нашої держави, її цілісність і єдність нашого народу. Нехай дух патріотизму, любові до нашої держави ніколи не згасне у ваших серцях».

У центрі Вінниці студенти та школярі марширували та співали патріотичних пісень

Участь у конкурсі взяли вихованці Вінницького палацу дітей та юнацтва, Львівського ліцею цивільного захисту, Вінницького вищого професійного училищам ДДСО при МВС України, Вінницького транспортного коледжу, а також учні шкіл області, які мають найкращі показники з предмету "Захист Вітчизни".

У центрі Вінниці студенти та школярі марширували та співали патріотичних пісень

Урочистим строєм пройшли Європейською площею всі учасники фестивалю, а потім - кожен заклад окремо, з патріотичною піснею. Серед творів, які виконували учасники фестивалю, лунали: «На Вкраїні сурми грають» , «Козацькому роду нема переводу», «Маруся раз, два…» та інші. Також у рамках заходу відбулось покладання квітів до пам’ятника Небесній сотні, загиблим воїнам АТО та Меморіалу визволення.



Переглядів: 17585
Поширень: 0