З метою посилення роботи щодо легалізації заробітної плати, головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області ініціює місячну акцію "Молодь Вінниччини ЗА легальну заробітну плату". Про це в ході прес-конференції повідомили начальник відомства Олена Корчака та голова Молодіжної ради Вінницької міської ради Дмитро Мира.

Дмитро Мира, зокрема, наголосив, що до акції, яка стартує 1 лютого, буде максимально залучатись студентська та учнівська молодь: «Ми будемо діяти модернізовано, щоб молодь усвідомлювала суть акції – шукати потрібно робоче місце, яке буде офіційним,навіть якщо пошуки роботи займуть більше часу».

Організаторами передбачено протягом всього місяця, поки триватиме акція, "Молодь Вінниччини ЗА легальну заробітну плату" проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед молоді, підприємств, громадських організацій та установ.

Упродовж місяця на Вінниччині триватиме акція, що пропагує офіційне працевлаштування для молоді

"У солідарній системі єдиним джерелом збільшення розміру пенсії є легалізація заробітної плати та викорінення тіньової економіки. Більшість громадян розуміють цей факт лише, коли особисто звертаються до фонду із заявою про призначення пенсії. Однак на цьому етапі щось змінити вже неможливо. Кожен громадянин несе особисту відповідальність як за своє майбутнє, так і за власне пенсійне забезпечення. В межах акції актуальність проблеми офіційного працевлаштування буде висвітлена з використанням сучасних методів та форм роботи. Зокрема, залучення молоді до проведення флешмобів, круглих столів за участю соціальних партнерів (ДФС, установи соціального захисту громадян, громадські організації/об’єднання)", - зазначила Олена Корчака.

Посадовець також розповіла, що за даними обласного управління статистики, станом на 01.01.2016 року у Вінницькій області проживає 1 млн 603 тис. осіб. З них 332,7 тис. осіб є застрахованими (працюючими), що складає майже 21% від загальної чисельності населення. Водночас частка пенсіонерів становить понад 30% (495,9 осіб).

Середній розмір заробітної плати в області на кінець листопада минулого року становив понад 3300 тис. грн, а середній розмір пенсійної виплати станом на 1 січня цього року – 1460, 88 тис. грн.



Переглядів: 2848
Поширень: 0