В рамках тижня податкових знань до студентів Вінницького технічного коледжу завітали фахівці Головного управління ДФС у Вінницькій області. Під час засідання «круглого столу» обговорювалися питання формування місцевих бюджетів, ефективності місцевого оподаткування, перспективи розширення фінансової самостійності місцевих громад. Цікавили присутніх і можливості залучення зарубіжного досвіду, зокрема оподаткування бізнесу та громадян на рівні польських гмінів.

Студент 3 курсу Дмитро Польгуль представив свої розрахунки по збільшенню місцевих надходжень від транспортного податку, а Яцишена Яна через аналітику податку на нерухоме майно запропонувала передбачити гнучку систему диференційованих розмірів податку та більш ефективно використовувати комерційну нерухомість.

Студенти Вінницького технічного коледжу спілкувались із фіскалами на тему податків та децентралізації

За словами начальника відділу комунікацій ГУ ДФС у області Таїси Глімбоцької, плідне спілкування студентів та податківців не лише сприятиме підвищенню рівню податкової культури молоді, а й допоможе розглядати раціональні пропозиції в рамках громадських обговорень та пропозицій стосовно податкового реформування системи місцевого оподаткування.

Студенти Вінницького технічного коледжу спілкувались із фіскалами на тему податків та децентралізації

Також в рамках тижневих заходів студенти коледжу були гостями Центру обслуговування платників Вінницької ОДПІ, мірялися творчими здібностями та податковими знаннями в конкурсі стенгазет та змагалися в кмітливості зі студентами іншого навчального закладу.



Переглядів: 2758
Поширень: 0