Нещодавно у Вінницькому національному технічному університеті відбулося відкриття міжуніверситетського проекту «Вогнем пульсує війна».

Зініціювали його Вінницький національний технічний університет і Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського за активної підтримки військово-патріотичного клубу «Айдар» та благодійного фонду «Діти Європи».

Проект розпочала зустріч студентів зі своїми однолітками-героями, які захищають Україну і кожного з нас на східних кордонах держави. У заході, що мав назву «Соціальні виміри АТО «Воїни світла», взяли участь бійці батальйону «Айдар», члени клубу «Айдар», студенти та викладачі ВНТУ і ВДПУ ім. М. Коцюбинського, фахівці служби психологічної підтримки ВНТУ і представники благодійного фонду «Діти Європи».

У ВНТУ стартував міжвузівський патріотичний проект "Вогнем пульсує війна"

Присутні вшанували пам’ять двадцятилітнього Володимира Мухи. Студент факультету електроенергетики та електромеханіки ВНТУ і доброволець 24 штурмового батальйону спеціального призначення «Айдар» Володимир Муха загинув у бою під Луганськом 21 липня 2014 року.

У зустрічі взяла участь заступник директора інституту магістратури, аспірантури і докторантури ВНТУ, кандидат технічних наук, доцент кафедри електричних станцій і систем Світлана Бевз, яка є учасником бойових дій в АТО, командиром зенітного розрахунку добровольчого батальйону «Айдар».

У ВНТУ в рамках проекту «Вогнем пульсує війна» відкрита виставка ВПК «Айдар» «Хочеш миру – готуйся до війни», яка присвячена 72 річниці визволення Вінниччини від фашистських загарбників.

Крім експонатів часів ІІ Світової війни, експозицію доповнюють експонати подій на Майдані та війни на Донбасі з російськими окупантами.

У ВНТУ стартував міжвузівський патріотичний проект "Вогнем пульсує війна"

Мета проекту — привернути увагу спільноти до соціально-психологічних та військово-патріотичних проблем сьогодення; залучити щонайширші верстви населення до волонтерської, психологічної та соціальної підтримки воїнів АТО.

Організатори запрошують до участі в проекті громадські організації, навчальні заклади і установи, благодійні фонди, активістів та усіх охочих.



Переглядів: 3335
Поширень: 0