Про сучасні особливості декларування доходів громадян дізнавалися днями під час науково-практичного семінару студенти торговельно-економічного інституту. Такі заходи з молоддю проводяться фахівцями ГУ ДФС у області в рамках кампанії декларування доходів громадян.

Заступник начальника відділу комунікацій Лариса Павлюк звернула увагу як на випадки обов’язкового декларування доходів, так і на можливість подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, зокрема повернення частини коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти. В ході зустрічі студенти з’ясували,  що скористатися податковою знижкою можуть лише ті, хто отримує дохід у вигляді заробітної плати та сплачує ПДФО, адже повертатися фізичній особі будуть кошти з місцевого бюджету.

Майбутні економісти Вінницького торгівельно-економічного інституту вчилися декларувати доходи

Неабиякий інтерес викликало у присутніх практичне заняття по заповненню податкової декларації за 2015 рік, яке провела головний державний інспектор Ірина Никитюк. Студенти навчилися розраховувати іноземні доходи, доходи від надання майна в оренду, практикували у розрахунках податку з доходів фізичних осіб та військового збору. Вони також отримали різноманітні пам’ятки по декларуванню доходів, підготовлені обласною фіскальною службою.

Майбутні економісти Вінницького торгівельно-економічного інституту вчилися декларувати доходи

За словами доцента кафедри фінансів ВТЕІ КНТЕУ Андрія Нікітішина, подібні зустрічі з фахівцями-практиками поглиблюють знання і практичні навички студентів при вивченні податкових дисциплін, орієнтують на вибір наукових студентських робіт та допомагають виховати сумлінного платника і правосвідоме суспільство.



Переглядів: 2631
Поширень: 0