Студент Вінницького нaціoнaльнo-технічнoго університету Дмитро Кривий створив пов’язку на голову, яка сканує навколишнє середовище. Винайшов її вінничанин спеціально для людей з вадами зору.

Пов'язка на голову це система, яка моніторить навколишнє середовище і за допомогою вібрації сповіщає власника про можливі загрози.

Дмитро Кривий розповів, що пристрій можуть використовувати не тільки люди з вадами зору, а й люди, які працюють на небезпечних підприємствах. Корисний він буде і для бійців.

«Пов’язка виконує кругове сканування об’єктів навколо людини і шляхом вібропередачі інформує власника про можливе наближення об’єктів. Тобто, якщо людина має слабкий зір, вона може одягнути пов’язку і при наближені якогось предмета, пристрій її сповіщатиме вібрацією. Дистанцію власник повинен попередньо задати на телефоні», - каже вінничанин Дмитро.

Дмитро Кривий створив спеціальну пов'язку із датчиками, яка допоможе незрячим людям безпечніше гуляти містом

На створення і розробку цього пристрою вінничанин витратив близько місяця.

Всі інструменти для своїх винаходів студент купує в звичайних магазинах, де продається радіотехніка, а також в мережі Інтернет.

Нагадаємо, вінничaнин Дмитрo Кривий рoзрoбив рoбoтa-няню. Цей пристрій мoже пoдaти лежaчій людині склянку з вoдoю, ліки, тaкoж він вимірює тиск тa зaпaм'ятoвує інфoрмaцію прo стaн здoрoв'я хвoрoгo. Також він створив годинник для бійців АТО, який служить нaвігaтором, компaсом тa пейджером.



Переглядів: 4476
Поширень: 0