Британська Рада в Україні буде фінансувати проект, створений студентом Вінницького Національного технічного університету.

У рамках програми "Активні громадяни" студент факультету інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії ВНТУ Віктор Гаврилишен створив проект "Енергоефективний вектор змін". Проект покликаний активізувати участь громадян в процесі енергозбереження шляхом впровадження енергоефективних технологій.

Віктор створив пристрій, який перетворює сонячну енергію в теплову для підігріву води та приміщення. Будучи розміром два квадратних метри, прилад нагріває 200 літрову бочку до 70 градусів у сонячний день. При цьому теплу воду бак може тримати 2-3 дні. Пристрій встановлюється на даху, або на фасаді будівлі.

Винахід згодом реалізуватимуть в магазинах. Ціна готового приладу приблизно 5 тисяч гривень. Студент також планує навчити створювати пристрій власноруч усіх охочих вінничан. Перший енергоефективний пристрій встановлять у малозабезпеченій чи багатодітній родині безкоштовно.



Переглядів: 4511
Поширень: 0