Як організована робота в Вінницькому центрі обслуговування платників та на митному посту «Вінниця-Центральний» дізнавалися нещодавно майбутні економісти  Донецького національного університету. Студентам провели екскурсію по всіх трьох залах ЦОПу, детально розповіли про послуги, які платники податків отримують в сервісному центрі, продемонстрували можливості доступу до електронних сервісів.

Зацікавила молодь можливість спілкування з податковими органами через «Електронний кабінет». Для частини студентів це було перше знайомство з податковою інспекцією, а деякі згадали, що колись для отримання ідентифікаційного коду разом з батьками доводилося довгий час стояти в черзі. Наразі ж молоді люди відмітили зручність і сучасність податкового офісу.

Студенти ДонНУ знайомилися із сервісами вінницьких фіскалів і митників

А на митному посту екскурсанти відчули себе справжніми митниками, адже мали можливість не лише ознайомитися з процесами електронного декларування, а й побачили як зважують автомобілі і здійснюють огляд вантажів. Найбільш допитливі спробували в дії спеціальні технічні засоби, які використовуються задля протидії контрабандній і контрафактній продукції.

Студенти ДонНУ знайомилися із сервісами вінницьких фіскалів і митників

Керівництво фіскальної служби області визначає цілеспрямовану роботу з молоддю як один із пріоритетів напрямів у діяльності. Тож проведені в ЦОПі і на митному посту заходи, що відбулися в рамках Меморандуму про співпрацю між ГУ ДФС у Вінницькій області та Донецьким національним університетом, сприятимуть формуванню податкової культури майбутніх платників податків. А отримані практичні вміння допоможуть краще опанувати отримані знання в податковій і митній сфері. За словами голови Кадрової комісії при ДФС у області Євгена Семенова, це ще один крок залучення креативного студентства до генерування бізнес-ідей, в тому числі щодо спрощення умов ведення бізнесу і сплати податків, а також до формування кадрового потенціалу податківців та митників. 



Переглядів: 3929
Поширень: 0