У вінницькій мерії завершився черговий етап стажування студенів у виконавчих органах міської ради в рамках програми «Молодіжна альтернатива». 2 липня її учасники презентували керівництву міста свої ідеї, реалізація яких могла б бути корисною для місту. Серед них – створення аудіоекскурсії по Вінниці, облаштування куточку мандрівної книги по європейській ідеї буккросінгу, навчання учнів вінницьких шкіл надавати домедичну допомогу. А також – проект «Keep calm and Learn English, або англійська мова у Вінниці» та створення велоісторії.

Вінницька міська рада активно залучає молодь до процесів, що відбуваються в місті. Студенти мають можливість проходити практику в міській раді та комунальних підприємствах, а також долучатися до програм «Молодіжна Альтернатива». Юнаки та дівчата проходять стажування в обраних ними підрозділах муніципалітету та пробують свої сили в розробці актуальних для міста проектів. Також програми дозволяють отримати свіжий погляд на проблемні питання, нові ідеї, розкрити потенціал молодих фахівців.

Молоді люди, які стажувалися по цих програмах, розробляли власні проекти щодо розвитку міста, які й були представлені до захисту 2 липня. Анастасія Володіна, яка навчається у Донецькому національному університеті, запропонувала проект «Створення аудіогіду по видатних місцях Вінниці». «Вінниця є туристичним містом, тому створення аудіоекскурсії, в тому числі й англомовної, є актуальним завданням. Аудіогід містом та областю буде розміщено на сайті «Вінниця туристична». Реалізація проекту дозволить збільшити кількість туристів, популяризувати місто», – каже Анастасія Володіна.

Анастасія Володіна

Студент медичного коледжу Артем Межвинський, презентував проект «Врятуй життя собі та ближньому». «Він має на меті навчити учнів вінницьких шкіл правилам надання долікарської допомоги. Адже в екстремальних ситуаціях люди часто розгублюються і не знають, що робити, а діяти потрібно негайно. У Європі долікарську допомогу можуть надавати 60% людей, а в Україні – лише 15%. Проект передбачає виготовлення інформаційних матеріалів для учнів, проведення лекцій «Врятуй життя», відпрацювання теоретичного матеріалу», – зазначив Артем Межвинський.

Артем Межвинський

Проект «Мандрівна книга: буккросинг» презентувала студентка Вінницького державного педагогічного університету Діана Грицишина: «Я пропоную створити куточок мандрівної книги з вайдинглою машиною для книг у Вінницькій міській раді та забезпечити її 30 книгами, серед них українська, зарубіжна література та дитячі видання. А також – інформувати вінничан щодо правил користування буккросингом, який широко використовується у європейський країнах, коли людина, прочитавши книгу, залишає її для того, щоб її мав змогу прочитати хтось інший, і так далі. Таким чином, люди зможуть читати цікаві видання, обмінювати власними книгами та давати їм таким чином можливість «подорожувати».

Діана Грицишина

Людмила Паращук з педагогічного університету представила проект «Keep calm and Learn English, або англійська мова у Вінниці»: «Проект спрямований на пробудження інтересу до вивчення англійської мови, поповнення словникового запасу, розвиток розмовних навичок. Для дітей заняття проходитимуть в ігровій формі, вони співатимуть англійською пісні, братимуть участь в цікавих змаганнях та інших цікавих заходах. Адже іноземна мова засвоюється краще у творчій неформальній атмосфері. а в кінотеатрі під відкритим небом можуть бути показані англомовні фільми з субтитрами, і кожен перехожий зможе почути справжні голоси улюблених акторів та дізнатися нові слова та вирази».

Людмила Паращук

Студентка Вінницького національного технічного університету Марина Забаштанська запропонувала проект «Вело-історія». «Маршрут вело-історії пролягатиме повз Музей пам’яті воїнів Вінниччини, краєзнавчий музей, музей «Мій край – Поділля» та музей-садибу М.Пирогова. Його відстань становитиме 8 кілометрів. Проект має на меті розвинути вело туризм, зацікавити людей до вивчення історії міста та відвідування музеїв, а також – залучити городян та туристів до активного та здорового способу життя. Також в його рамках планується створити велопарковки», – зазначила Марина Забаштанська.

Марина Забаштанська

Підсумовуючи презентації молодих людей, секретар міської ради Павло Яблонський зазначив: «Я радий, що у нас така талановита молодь, і я впевнений, що у вас гарне майбутнє. Ви чудово попрацювали та представили цікаві, актуальні та сучасні проекти. Сподіваюся, що ви отримали задоволення під час стажування у міській раді, я буду пропонувати, щоб всі ваші кандидатури внесли до кадрового резерву».

Павло Яблонський

Після фінального захисту робіт студентам вручили сертифікати та подарунки.



Переглядів: 3313
Поширень: 0