Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський надав коментарі щодо фінансування у 2017 році закладів професійно-технічної освіти: «Позитивним є врегулювання запропонованими змінами до Бюджетного кодексу питання розмежування видатків на фінансування ПТУ. Зокрема, заклади профтехосвіти, що функціонують у містах обласного значення - обласних центрах (м. Вінниця) будуть фінансуватися з відповідних міських бюджетів, а всі інші планується передати на фінансування з обласного бюджету. Тобто, з 2017 року 4 ПТУ, що фінансувалися з міст Козятин, Жмеринка та Хмільник буде передано на обласний бюджет».

Посадовець зауважив, що при цьому в Бюджетному кодексі України поняття «державне замовлення» буде замінено на «регіональне замовлення», а окремої субвенції на професійно-технічну освіту (на підготовку робітничих кадрів) ні в проекті закону про держбюджет, ні в проекті змін до бюджетного кодексу не передбачається.

Натомість за рахунок освітньої субвенції передбачено здійснення видатків на оплату праці педагогічних працівників у професійно-технічних навчальних закладах державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти.

Всі інші видатки ПТУ, в тому числі і на заробітну плату працівників, пов’язані з виконанням регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, фінансуватимуться за рахунок обласного бюджету та бюджетів міст – обласних центрів.



Переглядів: 2718
Поширень: 0