Вп’яте напівфінал студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі (SEERC) відбувся у Вінницькому національному технічному університеті

Ці престижні змагання глобального рівня цьогоріч 21-23 жовтня зібрали у ВНТУ 43 найсильніших українських команд (по три студента в команді). Усі вони є переможцями регіональних змагань — попередніх етапів Всеукраїнської олімпіади з програмування, у якій взяли участь понад дві тисячі студентів.

Нині як і зазвичай цей світовий напівфінал студентського спортивного програмування відбувся паралельно на двох майданчиках: у Вінницькому національному технічному університеті та Бухарестській політехніці (Румунія).

У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

У Бухаресті участь у змаганнях взяли 44 команди з Болгарії, Македонії, Румунії, Сербії та Туреччини.

Отож, всього у півфіналі першості світу взяли участь 87 команд з 6 країн південно-східної Європи.

У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

«Я радий, що півфінал першості світу з програмування проходить саме у Вінниці. Маю надію, що в 2022 році світовий фінал першості світу з програмування пройде саме у Вінниці, у ВНТУ», – зауважив, вітаючи найталановитіших студентів-програмістів України, Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Остап Коркуна приїздить до Вінниці п’ятий рік поспіль, але вже не як учасник змагань, а як представник платинового спонсора — Facebook. «У 2009 році потрапив на фінал у Лас-Вегас. На півфінал студентської першості світу з програмування щороку приїжджаю, аби талановиті студенти повірили, що працювати у провідних світових фірмах для них реально. Хочу, щоб вони розуміли свої можливості. Я стартував так само, як вони сьогодні. А уже 7 років працюю у Каліфорнії».

У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

Віталій Бондаренко нині теж є представником платинового спонсора — Win Interactive, донедавна приїздив до Вінниці і як тренер команд Київського національного університету імені Шевченка: «Особливо хочу відзначити, що роль ВНТУ у розвитку цього олімпійського руху неоціненна. Зокрема професора Володимира Месюри. Дуже мало людей в Україні займається цими змаганнями і дуже багато студентів хоче в них брати участь. Тому я намагаюсь Володимиру Івановичу допомагати, як можу».

У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

Найбільшу кількість задач за найменший час розв’язали команди Львівського національного університету ім. І. Франка, Ужгородського національного університету і Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Отож, саме вони виступатимуть у травні 2017 р. у світовому фіналі, який пройде у м. Рапід-Сіті, Південна Дакота, США.

Характерною особливістю цих півфінальних світових змагань стало вирівнювання виступів різних країн. Якщо останніми роками у першій десятці з’являлося не більше двох неукраїнських команд і не більше однієї у першій шістці, то цьогоріч у першій шістці виявилося три неукраїнські команди — дві румунські і одна турецька, одна або дві з яких також будуть виступати у фіналі світової першості.

У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

Зауважимо, переможці змагань на вінницькому майданчику отримали титули чемпіонів та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.



Переглядів: 3675
Поширень: 0