У поточному році прокурорами Вінниччини до судів пред'явлено 19 позовних заяв на загальну суму понад 100 тисяч гривень в інтересах державних навчальних закладів м. Вінниці щодо стягнення заборгованості за надані ними освітні послуги студентам. Уже розглянуто та задоволено судами області 2 позовні заяви.

Так, рішенням Хмільницького міськрайонного суду задоволено позовну заяву заступника прокурора області в інтересах держави в особі Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського до колишньої його студентки, яка отримала освітні послуги та після закінчення навчання не розрахувалась із навчальним закладом.

На сьогодні рішення суду реально виконане, студенткою сплачено навчальному закладу майже 10 тисяч гривень за отримані освітні послуги.

Також,10.10.2016 Вінницьким міським судом задоволено аналогічний позов заступника прокурора області, пред'явлений в інтересах указаного навчального закладу на суму понад 13 тисяч гривень. Наразі, на розгляді судів перебувають ще 17 позовів прокурорів указаної категорії на загальну суму 79 тисяч гривень.



Переглядів: 3017
Поширень: 0