3 жовтня Вінницький національний технічний університет креативно відзначив свою 57-му річницю. Спочатку святе — пари. До 11.00. А потім урочистості на факультетах — зустрічі з цікавими людьми, з успішними випускниками.

Приміром, з викладачами та студентами факультету електроенергетики та електромеханіки спілкувався генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго», кандидат технічних наук Андрій Поліщук, недавній випускник цього факультету.

У ВНТУ на День університету охочі побували... в гостях у Франца Кафки

Кафедра комп'ютерних систем управління зорганізувала зустріч студентів та викладачів із керівниками компанії ЕПАМ - Україна. ЕПАМ — найбільша ІТ компанія України, має відділення у Вінниці. Зустріч приурочена початку роботи тренінгових курсів компанії у ВНТУ.

Факультет машинобудування і транспорту представив виставку мініавтівок і ретроавтомобілів.

Як у ВНТУ відсвяткували День університету

Культурно-мистецький і просвітницький центр ВНТУ провів творчий вечір члена Національної спілки письменників України, юної поетеси Олександри Бурбело, доньки заступника директора Інституту магістратури, аспірантури і докторантури ВНТУ, кандидата технічних наук, доцента Світлани Бевз і кандидата технічних наук Сергія Бурбело, учасників бойових дій в АТО.

Саша залишила щедрий доробок — видано 9 збірок творів. Ще дві книги готуються до друку. Цьогоріч творчість юної вінницької поетеси Олександри Бурбело Міністерство освіти і науки України рекомендувало до навчальної програми з української літератури 5-9 класів по всій державі.

Колишній випускник університету Михайло Діденко провів майстер-клас з гончарства. Ужгородський митець Артур Тиводар презентував свою нову добірку полотен «Декілька крапель роси».

Як у ВНТУ відсвяткували День університету

Динамічне дійство відбувалось не лише на університетському стадіоні, де в запеклій грі за Кубок ВНТУ з футболу зійшлися команди факультету комп’ютерних систем і автоматики та факультету електроенергетики та електромеханіки, а й на майдані перед головним навчальним корпусом ВНТУ.

Як у ВНТУ відсвяткували День університету

Як у ВНТУ відсвяткували День університету

Виставка наукових досягнень і технічних розробок факультетів ВНТУ. Презентація студентських організацій ВНТУ. Конкурс квіткових композицій «Вітаю рідну альма-матер».

Науково-технічна бібліотека зорганізувала кілька книжкових експозицій: «Наукові здобутки вчених ВНТУ», «ВНТУ: кроки поступу і наукових здобутків» і як завжди зуміла здивувати — підтвердженням тому несподіваний і емоційний колаж «ВНТУ — the best!»

Як у ВНТУ відсвяткували День університету

Торік на День університету презентували новий молодіжний технічний рух ІТ-SCOUTS. Приємно відзначити, що нині ІТ-SCOUTS успішно розвивається, протягом літа було проведено табори для школярів під час яких діти вивчали ази веб-програмування, робототехніки та мали насичене змістовне дозвілля. З вересня за цими напрямками запрацювали гуртки. І вже 21 жовтня відбудеться перший Хакатон ІТ-SCOUTS — всіх зацікавлених запрошуємо реєструватись на сайті

Як у ВНТУ відсвяткували День університету

Минулоріч в університеті засновано Стартап Школу Sikorsky Challenge Вінниці — нині вона дала 19 стартап-проектів і переможці отримали перше фінансування для реалізації прототипів для власних розробок. Цього року продовжується набір бажаючих на навчання. Детальніше ТУТ

«Професія в поезії» — то конкур, один з безлічі, які придумав і цього святкового дня проводив директор Головного центру виховної роботи ВНТУ, кандидат філософських наук, доцент Анатолій Теклюк. Студенти різних факультетів римованим словом розповідали про свій фах.

А вже коли веселощі були в розпалі до університетської громади з вітальним словом звернувся очільник вишу, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко. Побажав кожному того, чого той потребує: студентам — стипендії і легких сесій, викладачам — допитливих студентів.

Як у ВНТУ відсвяткували День університету

Конкурс «Лабутени політеху» спричинив справжній фурор! Бо ж студенти кожної спеціальності представили не просто тривіальне взуття з червоною підошвою, а таке, що мало стосунок до їхнього фаху.

Фотоконкурс «В гостях у Франца Кафки» — викладачі на роботі та їх захоплення, теж викликав шквал емоцій.

Сценічно обдаровані майбутні інженери тішили і дивували своїми виступами викладачів, а однолітків змушували підспівувати і підтанцьовувати.

Головний гість концертного вечора — рок-гурт «Не лізь, бо вб’є» (соліст — випускник радіотехнічного факультету ВНТУ Андрій Рудик).

І завершило феєричне свято файєр-шоу.



Переглядів: 4779
Поширень: 0