Вшосте напівфінал студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі (SEERC) відбувся у Вінницькому національному технічному університеті

Ці престижні змагання глобального рівня цьогоріч 20-22 жовтня зібрали у ВНТУ 41 найсильнішу українську команду і 3 команди з Туреччини. Українські команди є переможцями регіональних змагань — попередніх етапів Всеукраїнської олімпіади з програмування, у якій взяли участь понад дві тисячі студентів.

Нині як і зазвичай цей світовий напівфінал студентського спортивного програмування відбувся паралельно на двох майданчиках: у Вінницькому національному технічному університеті та Бухарестській політехніці (Румунія).

 У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

У Бухаресті участь у змаганнях взяли 44 команди з Кіпру, Болгарії, Македонії, Румунії, Сербії, Молдови та Туреччини.

Отож, всього у півфіналі першості світу взяли участь 87 команд з 6 країн південно-східної Європи.

 У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

Найбільшу кількість задач за найменший час розв’язали команди Бухарестського університету, Ужгородського національного університету, Софійського університету, Львівського національного університету ім. І. Франка, і Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Отож, саме вони виступатимуть у квітні 2018 р. у світовому фіналі, який пройде у м. Пекін, КНР.

 У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

Характерною особливістю цих півфінальних світових змагань стало вирівнювання виступів різних країн. Вперше за час існування українського майданчика SEERS до першої трійки увійшли дві неукраїнські команди. Головною причиною втрати за останні два роки своїх провідних позицій у південно-східній Європі командами України, вочевидь, є припинення роботи зимової та літньої шкіл програмування.

 У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

Зауважимо, переможці змагань на вінницькому майданчику отримали титули чемпіонів та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування.

Віталій Бондаренко донедавна приїздив до Вінниці як тренер команд Київського національного університету імені Шевченка: «Особливо хочу відзначити, що роль ВНТУ у розвитку цього олімпійського руху неоціненна. Зокрема професора Володимира Месюри. Дуже мало людей в Україні займається цими змаганнями і дуже багато студентів хоче в них брати участь. Тому я намагаюсь Володимиру Івановичу допомагати, як можу».

 У ВНТУ відбувся світовий півфінал зі студентського спортивного програмування

«Ми уже вшосте приїжджаємо на ці змагання, вшосте є їхнім спонсором. Приємно, що побачив багато знайомих облич. Такі змагання дають програмістам дуже цінний досвід, який допомагає вдосконалюватися. А поліпшувати свої фахові вміння можна безкінечно», — розповів гість із Сан-Франциско Остап Коркуна, колишній олімпієць, а нині програміст Facebook.

Спонсор змагань — компанія LiveStreampf забезпечувала пряму трансляцію в Інтернет. Отож, в реальному часі можна було спостерігати за тим, як проходить олімпіада.

 Краща команда ВНТУ посіла перше непризове місце по Україні і 12-те по південно-східній Європі.



Переглядів: 2847
Поширень: 0