Перший секретар Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Ван Дацзюнь і третій секретар Посольства КНР Лю Тай обговорили у ВНТУ деталі створення у виші Інституту Конфуція.

Широку співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом і зокрема створення у ВНТУ Інституту Конфуція зініціював Технологічний університет м. Ланьчжоу. Цей виш має столітню історію і позицію найкращого університету в Північно-західному Китаї.

На запрошення президента Технологічного університету м. Ланьчжоу ректор ВНТУ, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко та завідувач кафедри філософії, доктор філософських наук, професор Олег Хома торік на початку листопада відвідали місто Ланьчжоу, столицю провінції Ганьсу, Китай.

У ВНТУ створять Інститут Конфуція

Тоді, обговорюючи перспективи співпраці, ректор ВНТУ і президент Ланьчжоуського політехнічного університету 苪执元 підписали угоду про співдію навчальних закладів. А також узгодили деталі і етапи створення у ВНТУ інституту Конфуція.

Очільники китайського і українського технічних вишів обопільно узгоджені документи передали в канцелярію офісу Конфуція в Пекіні.

У ВНТУ створять Інститут Конфуція

Нині Перший секретар Посольства КНР в Україні Ван Дацзюнь, який водночас є і начальником відділу з питань освіти, та його колега Лю Тай детально цікавилися, що уже зроблено у ВНТУ для відкриття Інституту Конфуція.

Інститут Конфуція — це найвпливовіша освітньо-культурна організація з поширення китайської мови та культури у світі. В Інституті Конфуція можна навчатись на курсах з вивчення китайської мови та просто спілкуватися на «китайські» теми.

Загалом у світі створено близько 328 відділень Інституту Конфуція.

Наразі в Україні їх діє п'ять.

А у ВНТУ вже другий рік поспіль працює Центр вивчення китайської мови.

У ВНТУ створять Інститут Конфуція

Тут навчають усіх охочих вінничан, а не лише студентів і викладачів вишу, волонтери-носії мови. Курси орієнтовані на підготовку до кваліфікаційних іспитів HSK та HSKK. Отож, слухачі можуть як отримати загальні уявлення й опанувати базові елементи китайської мови, так і досягти достатньо глибокого рівня мовної компетентності.

Китайські дипломати залишились задоволеними побаченим у ВНТУ і запевнили, що максимально підтримуватимуть виш щодо створення тут Інституту Конфуція.

У ВНТУ створять Інститут Конфуція

Гості зізнались, що вражені Культурно-мистецьким і просвітницьким центром ВНТУ — Подільською Третяківкою.

А щодо Інституту Конфуція у ВНТУ — уже узгоджені усі деталі на кшталт кількість працівників, розмір необхідного фінансового сприяння тощо.

Розміститься Інститут Конфуція ВНТУ на 4 поверсі корпусу №4 ВНТУ, де розташовано факультет електроенергетики та електромеханіки.

У ВНТУ створять Інститут Конфуція

Окрім Інституту Конфуція представники Посольства КНР детально цікавились навчанням китайських студентів у ВНТУ. Насамкінець візиту дипломати мали зустріч зі своїми юними співвітчизниками.



Переглядів: 3697
Поширень: 0