Вінничанин Сергій та група байкерів на вихідних з’їздили на море. Але не на двоколісному транспорті, а на БРДМ-2. Вони проїхались до Одеси тим самим ретромаршрутом, що й 22 роки тому на мотоциклах.

22 роки тому

- Тоді нам було по 18 років. Я пам’ятаю, що під час поїздки у двох моїх друзів вкрали мотоцикли, розібрали, і ми знайшли лише запчастини. Я навіть вночі прив’язував свого до ноги, щоб не свиснули, - згадує Сергій. - А зараз на цій військовій машині побували у тих самих місцях, що й колись: проїхались по самій Одесі, по Деребасівській, побували у Новій Дофіновці. Сфотографувались біля їдальні, де 22 роки тому були.

22 роки томуДружина Сергія, Світлана, і поїздку, і покупку у 6,5 тонн схвалила. До речі, чоловік купив велетня навесні у Миколаєві. Тоді для цього довелось продали джип і мотоцикл. Але Світлана згадує, що на превеликий жаль поїхати не всі змогли, — у когось робота, у когось сім’я...

- Всього у БРДМі поїхало дев’ятеро чоловіків. Восьмирічного сина, Даню, він не брав з собою, але ми катаємось біля Вінниці, - розповідає Світлана. - Поїздкою всі дуже задоволені, та й відчуття не передати словами.

А ось працівники ДАІ самі дивуються. Перша їх реакція взагалі цікавою була.

- Виїжджаю я там на Київській, де меблевий магазин, увімкнув поворот, а ДАІ-шники стоять спиною до машини. Їх же, як моркви по городі - на дорогах. То інспектор як повернувся, то й про жезл забув. Руки по сторонам постави, рот роззявив і запитує: “Куди?” А я відповідаю: “Туди”. Він був у шоці. Бо ж і в документах БРДМ оформили як “тягач”. Передзвонив своєму шефу, з’ясував, що все гаразд, - ділиться Сергій. - Але чесно кажучи вже набридло цю “дуру” (жартує — Авт.) зупиняти перед ними. Ви спробуйте, раз, два, три її зупинити. Але приємно те, що в порівнянні з одеськими вінницькі набагато приємніші і не такі нахабні.

Не так давно, після поїздки на море, “таксі для піхоти” застрягло в болоті під Вінницею. То витягували трьохмостовим камазом (перед цим трос діаметром у один сантиметр порвався). Зараз власник думає про систему освітлення машинки, все разом йому обійдеться у $5 тисяч. Адже це броньована машина в першу чергу призначалась для дозору. Військове задоволення йому обійшлось у $10 тисяч.

До речі:

У Києві прокат БРДМ коштує $100/годину, якщо не враховувати паливо; у Черкасах – 600-700 грн.

Вінничанин планує катати бажаючих за 500грн/годину, якщо не враховувати палива.


Переглядів: 3454
Поширень: 0