Літній табір, де проходять "звіротерапію" діти, влаштувала у себе вдома родина вінничан - Наталія Чорна та Віталій Віденко. Зранку діти допомагають доглядати за численими вихованцями власників "контактного зоопарку", а пообіді всі дружно вирушають на кінну прогулянку, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Ми годуємо коней, прибираємо за ними, а після обіду виганяємо на пасовисько. Вчимося їх чистити, сідлати і правильно триматись у сідлі", - розповіла 11-річна вінничанка Даяна Данилюк.

Родина у господарів "звіриної оази" велика - з десяток парнокопитних - коні та поні із підростаючим "поповненням", віслюк, в\'єтнамські поросятка, пара декоративних кур із виводком курчат, коти й кошенята, собаки, декоративні кролики, морські свинки, рибки, ігуана, папуга жако і навіть двоє більчат.

"Наважилися на експеримент: запропонували знайомим, в кого є діти, залишати їх у нас на день. Далі на наш денний табір почало працювати "сарафанне радіо" - батьки самі нас знаходили і просили залишити дітей у нашому літньому таборі. Наприкінці літа плануємо виїхати на прогулянку на конях на цілий день - діти вже добре навчаться триматись у сідлі", - розповів Віталій Віденко.

Мрія родини "зоотерапевтів" - відкрити центр реабілітації, але для цього потрібна земельна ділянка у передмісті. А поки що вони практикують іпотерапію "на дому": співпрацюють із місцевими організаціями людей з обмеженими можливостіями "Гармонія", "Промінь", "Обрій" та допомагають дітям-інвалідам, для яких іпотерапія - один із найефективніших методів лікування. Господар "домашнього зоопарку" свого часу сам зміг піднятися на ноги після аварії лише за допомогою цілющості тваринної енергетики. А зараз допомагає іншим.

Фоторепортаж з конюшні.


Переглядів: 3479
Поширень: 0