Кілька днів поспіль вінничани спостерігають за новим і найкращим фонтаном у Європі поблизу фабрики “ROSHEN”. Його в тестовому режимі вмикали будівельники у вечірній час після 20 години. І в Інтернеті окрім віртуального проекту - сила-силенна нового відео. Оскільки щодня чи просто прогулятись, чи подивитись на вінницьке диво збираються сім’ї та молодь.

Оглядали нову набережну та фонтан у п’ятницю й перші особи Вінницької області: Микола Джига і Володимир Гройсман. Для них спеціально в обідню пору вмикали фонтан.

- Місто розвивається, покращується інфраструктура. Це перший в України фонтан, аналогів якому немає. Схожий можна побачити лише у США, у Лас-Вегасі. Тобто Вінниця набуває рис сучасного європейського міста, - сказав Микола Джига.

Микола Джига та Володимир Гройсман

А міський голова Володимир Гройсман запевнив, що роботи ведуться з випередженням графіку. (Її планують завершити до 27 серпня).

- Набережна стане улюбленим місцем вінничан. І разом з тим у місті з’явиться цілий комплекс об’єктів благоустрою. Бо оточення, міське середовище, формує і наші погляди, і культуру поводження в місті, - сказав Володимир Гройсман.

Однак паломництво мешканців міста вже спричинило казуси.

- Відколи ми відкрили доступ до набережної — трапляються випадки, коли люди потрапляють до води. І якби не охорона фабрики, яка витягувала недавно трьох людей за шкібарку, то була б трагедія, - розповідає про ситуацію директор Вінницької кондитерської фабрики ROSHEN Олександр Білик.

Тому губернатор області пообіцяв, що і вдень, і вночі на набережній працюватиме спеціальний патруль із відпрацьованим маршрутом, для охорони правопорядку.


Переглядів: 14161
Поширень: 0