Кожен з нас має певні обмеження в своєму житті. Для когось це не можливість купити бажану річ, не поїхати на курорт, а людина на візку зустрічає ці обмеження на кожному своєму кроці. Хтось опускає руки, замикається в собі у своїх проблемах, а хтось міняє себе і оточення навколо себе, як робить команда «Гармонія». Такі прості слова «Я зможу», «В мене все вийде» можуть кардинально змінити життя.

Наметовий табір для людей на візках

Хто б міг подумати, що будучи на візку можна жити в наметовому таборі. А ви уявіть собі – це цілком реально. Захотіли… і зробили… Звичайно потрібні палатки, спальники, біотуалети та інше, але що це проти бажання відчути атмосферу життя в палатках, співів біля вогнища під зоряним небом.

І в нас все це було, хоч і не так довго як хотілось, проте згадка на все життя. Для багатьох з учасників табору це було нездійсненною мрією... Це перша спроба на теренах Вінниччини провести подібний табір для молоді на візках. І я можу чесно сказати Вам: «Табір пройшов цілком вдало!».

Здавалось, що ж такого - жити в палатках; туалет в лісі, ніякого душу. Проте ми цим насолоджувались. Ми гуляли, стріляли з лука, пневматичної гвинтівки, плели прикраси зі стрічок, і просто насолоджувались життям в лісі. Навіть, просто сидіти біля багаття, дивитись на язики полум’я можна до самого ранку та спробувати цілу ніч рахувати падаючі зорі. Це варто спробувати…

Головне, що було зрозуміло кожному, наметовий табір – це чудово. Можливість відпочити від усього, що Вас турбує. Насолодитись сусідство з природою.

А на завершення учасники табору відправились в експедицію до Історико-культурного заповідника «Буша». Де не тільки поновили знання про історичне минуле Вінницького краю, а й душею доторкнулися до гармонійного поєднання різних часів та епох Української культури від Трипілля до сучасності. Керівництво та колектив заповідника, зокрема, родина Пірняків гостинно зустріли та щедро поділились душевним теплом з учасниками експедиції.

Все це відбулося тільки завдяки палкому бажанню, створеному туристичному клубу при ГО «Гармонія», підтримці В. Б. Гройсмана, Вінницької міської влади, допомозі щирих друзів з церкви «Воскреслого Христа», магазину «Гірський світ», туристичному обладнанню придбаному в рамках проекту «Створення умов для туризму та активного відпочинку людей з інвалідністю» (що переміг в обласному конкурсі «Розвиток територіальних громад» 2010р.).

Дивитись Фоторепортаж

Враженнями поділилась учасниця табору -Жуковська Сюзанна.

Тел. ГО «Гармонія» та Центру реабілітації «Гармонія» 46-93-59; 46-04-96


Переглядів: 6293
Поширень: 0