У місті розпочала працювати комісія з перевірки готовності навчально-виховних закладів до роботи у новому 2011-2012 навчальному році. До її складу входять працівники міської санітарно-епідеміологічної станції, міського управління МНС, комітету фізкультури і спорту міської ради, представники державних комунальних підприємств громадського харчування, представник міської організації профспілки працівників освіти і науки, окремі керівники закладів. 12 серпня у деяких школах і садках побував Вінницький міський голова Володимир Гройсман.

За три тижні для 35 тисяч вінницьких дітей розпочнеться новий навчальний рік. Для понад 3600 вчорашніх дошколяриків 1 вересня вперше пролунає шкільний дзвоник. Для того, аби навчальний рік розпочався і пройшов на належному рівні, колективи шкіл і дитячих садків протягом літа ретельно готували приміщення навчальних закладів до прийому дітей. У вінницьких ДНЗ ремонт приміщень тривав протягом липня, на цей час у місті було призупинило роботу 42 дитячих садків, 5 працювали і приймали не лише своїх вихованців, а й з інших закладів. Загалом протягом липня чергові садки відвідувало 550 дітей, в тому числі з інших садочків - 177. Всього у Вінниці дитячі садки відвідує 13100 малюків.

«На території садочків цьогоріч проводились і косметичні, і капітальні ремонти, які не можливо було б виконати, якби в приміщеннях були присутні діти. Тому ми переконалися у тому, що рішення про те, щоб у липні дитячі садочки не працювали, було вірним, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - В цілому комплекс освітніх закладів міста готовий до роботи, і я хочу подякувати колективам садочків і шкіл за їх ефективну роботу, за новітні підходи до навчання і виховання дітей, за створення середовища, в якому виховуються діти, адже це надзвичайно важливо. Крім того, є величезна підтримка з боку батьків, ми її відчуваємо і дякуємо за те, що вони не байдужі до тих справ, які реалізують колективи наших навчальних закладів».

Цьогоріч на капітальний ремонт закладів освіти Вінниці було передбачено майже чотири мільйони гривень. Кошти міського бюджету, здебільшого, були спрямовані на заклади дошкільної освіти, школи, в переважній більшості, виконували необхідні роботи за рахунок спонсорських та позабюджетних коштів. За літо у навчально-виховних закладах проведено ремонт систем життєзабезпечення, покрівель та підлоги. Особлива увага приділялась заходам, які допоможуть економніше використовувати енергоресурси. Зокрема заміна звичайних віконних блоків на пластикові, встановлення енергозберігаючих світильників та ламп тощо.

Цьогоріч у серпні розпочато ремонт фасаду загальноосвітньої школи №2. Останнього разу фасад ремонтувався ще 11 років тому. Ремонт передбачає заміну зруйнованих балясин (невисоких фігурних стовпчиків, які підтримують перила), реконструкцію капітелей (верхніх частин колони, що приймають на себе навантаження), заміну водостічних труб та відливів, заміну вікон, а також шпатлювання та фарбування. На сьогоднішній день проведено зняття старої фарби та штукатурки, проведено миття фасаду апаратом високого тиску, розпочато ремонт штукатурки та виготовлено балясини. Загалом ремонтні роботи планується завершити до початку навчального року.

«Навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія № 2 була зведена у 1900-1901 роках за проектом Артинова, ця будівля є пам\'яткою архітектури, тому і потребує дещо інших, специфічних робіт по реконструкції, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Крім того, сьогодні ми звернулися із пропозицією до власників приміщень, які розташовуються на центральних вулицях, і на Соборній зокрема, з тим, аби вони привели фасади своїх будівель у належний вигляд, а також навели порядок на територіях, які є при їхніх об\'єктах. У більшості із підприємців є розуміння того, що знаходитись в центральній частині міста не лише престижно, а ще й відповідально».

Ще однією школою, яку відвідав 12 серпня очільник Вінниці, стала школа-гімназія №6. Влітку тут проведено ремонт приміщень та фасаду, а також обкладено плиткою підмурок школи. Цей загальноосвітній заклад вже готовий приймати учнів на навчання.

А у дитсадочку «Журавлик» (ДНЗ №72), який відвідує 315 маленьких вінничан, протягом липня було замінено труби водогону, віконні блоки та двері, лінолеум та шпалери. Крім того, придбано плити для стелі, декоративні вироби з бетону, виготовлено дерев\'яні вироби та замінено сантехніку. У цьому ж садку влітку було відкрито додаткову групу та проведено там відповідний ремонт. У іншому дитячому садочку компенсуючого типу для дітей з вадами зору № 28 «Незабудка» також було замінено пластикові вікна, водопровідні труби та капітально відремонтовано коридор. Крім того, упродовж літа тут проведено капітальний ремонт кухонного блоку, пральних, роздягалень, овочесховищ та цоколя будівлі. В ДНЗ №28 також замінено дерев\'яну підлогу, встановлено кварцеві лампи, замінено електропроводку та відремонтовано існуючі альтанки.


Переглядів: 4486
Поширень: 0