Триває виставка творчих робіт медпрацівників у Вінницькій обласній психоневрологічній лікарні ім. академіка О.І. Ющенка. Вона присвячена Дню Незалежності України. На якій експонуються роботи вишиті (бісером, гладдю, стрічками), будинки з сірників, в’язані парасольки, шляпки, лялька-мотанка, м’які іграшки, пляшки-вази, панно, фотографії, картини з тіста, і навіть стільчик… Все це власними руками роблять умільці відділень лікарні, а це лікарі та медсестри.

Заступник головного лікаря з медико-соціальної реабілітації і правової допомоги, голова профкому Софія Кучерук ділиться, що деякі відділення, коли побачили, що у інших такі гарні роботи, то навіть доносили - бігали додому, щоб не пасти задніх.

Пальто з вінницької виставки повезли до Ізраїлю, як подарунок

- А декого довелось довго вмовляти, щоб принесли сюди вишиті картини. Бо, хоч всі знають, що Оксана Кватернюк вишиває, проте сама вона скромна. Поки відвідувачі дивились на її роботи, то кілька вже придбали і рушники частенько у неї замовляють, - розповідає Софія Кучерук. – Інша, з-поміж в’язаного одягу, які тут висять, принесла ще й пальто, декороване квітами. То його одразу придбали. Люди від’їжджали терміново до Ізраїлю і купили його у подарунок. А деякі доробляли дерева з бісеру в останню ніч перед виставкою, так хотіли встигнути до відкриття.

Пальто з вінницької виставки повезли до Ізраїлю, як подарунок

Всього у лікарні 29 відділень, і кожне змагається «хто кращий». Для цього при виході із залів стоїть спеціальна скринька, куди відвідувач опускає папірець із написом, яке відділення йому найбільше сподобалось. Після завершення виставки - визначать переможця.

Пальто з вінницької виставки повезли до Ізраїлю, як подарунок

Організатори, а це профком лікарні, за бажанням відвідувачів обіцяють продовжити виставку.


Переглядів: 6085
Поширень: 0