24 серпня 2011 року у м. Вінниці на проспекті Юності, в рамках проведення святкування Дня незалежності України з 13-ї години відбудеться презентація НАЙБІЛЬШОГО КОРОВАЮ на території України, на яку запрошені представники КНИГИ РЕКОРДІВ УКРАЇНИ, які о 17:00 офіційно зафіксують наявність рекорду.

Це буде приємним подарунком мешканцям та гостям міста від депутата Вінницької обласної Ради Наталії Гетце, яка є автором ідеї та організатором процесу створення «диво-короваю», як символу української гостинності.

За словами Наталії Гетце акція має на меті створення рекордно великого короваю та офіційної його реєстрації Книгою рекордів України для привітання України та всіх українців з нашим спільним святом – Днем незалежності України.

- Ми хочемо, щоб наш коровай став символом достатку і єдності Вінниччини, що є частиною нашої України. Традиція випікати коровай давня, як і сам наш народ. Коровай завжди випікають на свята. Тому ми вирішили, що таке велике українське свято, як День незалежності, повинно бути прикрашене й освячене традиційним українським обрядом – випіканням і частуванням короваєм. Коровай – це священний хліб українців, він вважається символом достатку, сонця та родючості, - зазначила Наталія Гетце.

Коровай-рекордсмен - це п’ятиярусний виріб вагою 1500 кілограмів, займає площу більше 16-ти квадратних метрів (4000 на 4300 см.), проте він вражає не лише своїми розмірами, але й приємними смаковими якостями, в чому особисто зможуть впевнитись всі мешканці та гості міста, які завітають на свято. На його виробництво було витрачено близько 175 кг цукру, 2000 яєць, 350 літрів молока, 44 кг дріжджів, 50 кг селянського масла, 11 кг меду, 9 кг ванільного цукру, 18 л олії, 10 літрів горілки та 1 тонну борошна вищого гатунку. Він буде не лише велетенський, а й випечений за всіма канонами, за старовинним українським рецептом, прикрашений за національними традиціями .


Переглядів: 12647
Поширень: 0