На Вінниччині впроваджується «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра» З метою формування у майбутніх випускників уявлення про власну відповідальність за своє майбутнє, свідомий вибір професії та життєвий шлях через розважальні, інформаційні та інтерактивні творчі завдання, Державним центром зайнятості спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України впроваджується інформаційний проект «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра», який розрахований на учнів 7-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

На сьогодні найбільш прогресивним засобом комунікації визнано так звані «соціальні мережі» – сайти в мережі Інтернет, що дозволяють користувачам створювати власні сторінки, демонструючи свою індивідуальність у різних формах та спілкуватися, в якості «альтер его», що відображено у певному профілі користувача. Ця концепція спілкування близька молодим людям, незалежно від того, в сільській чи міській місцевості вони проживають. У «Профорієнтаційному діловому щоденнику школяра» профорієнтаційна складова викладена у формі соціальної мережі майбутніх професіоналів «МЕРЕЖА ПРОФІ». 10 «реальних» молодих героїв, які прагнуть самореалізації, але вже обрали собі майбутню професію до душі, діляться власним досвідом, поглядами на професійне самовизначення.

Цей корисний та мотивуючий інформаційний проект, що поєднує профорієнтаційну складову з навчальним процесом у відповідності до галузевих стандартів, 24 травня 2011 року вперше в області був урочисто презентований делегаціям освітян районів (міст) Вінниччини за участю представників засобів масової інформації.

Проект фінансується за рахунок державної служби зайнятості.

У травні-серпні п.р. 80 тис. учнів загальноосвітніх навчальних закладів області безкоштовно отримали профорієнтаційні щоденники.

На Вінниччині впроваджується «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра»


Переглядів: 8511
Поширень: 0