Працівники ветеринарної міліції викрили підпільний цех з виробництва м’ясних напівфабрикатів. Підприємець орендував частину приміщення колишнього консервного заводу у м. Вінниці, найняв на роботу чотирьох працівників, які в антисанітарійних умовах виготовляли широкий асортимент продукції – голубці, котлети, пельмені, вареники.

У Вінниці підпільно виготовляли м\'ясні напівфабрикати

За словами начальника Відділу ветеринарної міліції УМВС Павла Дармограя, цех працював без необхідних дозвільних документів, зокрема, санстанції, ветеринарної служби. Дослідження сировини та готової продукції не проводилось. Більше того, згідно маркування, термін реалізації фаршу яловичини, м\'яса курятини та субпродуктів, з яких виготовлялися напівфабрикати, давно закінчився. Тож про якість продукції, яка реалізовувалась на ринках м. Вінниці та Київській області, можна лише здогадуватися.

У Вінниці підпільно виготовляли м\'ясні напівфабрикати

Працівники цеху, які працювали за усною домовленістю, зрозуміло, не мали необхідних санітарних книжок, працювали в антисанітарійних умовах. Підпільна робота в цеху тривала два дні на тиждень, продукцію виготовляли невеликими партіями і після реалізації знову приступали до нелегальної діяльності.

Більше 100 кг готової продукцію та понад 250 кг мяса з простроченим терміном реалізації вилучено. Небезпечні для вживання продукти, які, завдячуючи міліції, не потрапили на стіл споживачів, будуть утилізовані згідно чинного законодавства.

У Вінниці підпільно виготовляли м\'ясні напівфабрикати

За словами Павла Дармограя, за організацію виробництва з порушенням ветеринарно-санітарних вимог підприємця притягнуть до адміністративної відповідальності відповідно до ст.107 КУПаП. Крім того вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності підприємця за ухилення від сплати податків та грубе порушення законодавства про працю .


Переглядів: 6596
Поширень: 0