ОСББ економить кошти і лагодить за них покрівлю будинківВінницька міська рада виділила кошти на оновлення міжпанельних швів та покрівлю площею у 787 м2 для будинку, що по вул. Пирогова, 59-А. На рахунок будинку вони надійшли завдяки економії, в прямому сенсі слова.

- Ми повністю змінили систему встановлення автономного опалення. Людина приходить до “Прозорого офісу”, подає заявку, сплачує кошти на розвиток інфраструктури мереж будинку. І таким чином лише по цьому будинку ми зекономити 135 тис. грн. Ці кошти направили на те, щоб модернізувати інженерні мережі будинку, - пояснює міський голова Володимир Гройсман.

Наразі зазначений будинок є найбільшим з-поміж ОСББ міста Вінниця. Біля нього до цього часу мешканці облаштували дитячий майданчик. А самі жителі вчасно розраховуються за послуги. Тому продовжать реконструкцію.

- До кінця 2011 року ми уклали договір, про те, що до кінця року міськрада виділить кошти на ремонт одного під’їзду, а наступного року — двох. Нам потрібно ще 110 тисяч грн., - ділиться Зінаїда Душко, голова правління ОСББ «Велика родина 240».

Сьогодні такі ж роботи розпочато ще у 2-х будинках (вул. Артема, 35; вул. А. Артинова, 19).

Довідка:
Цього року капітальний ремонт виконано у 4 будинках (вул. Козицького, 27; вул. Фрунзе, 39; вул. Пирогова, 59-А; вул. Баженова, 23). Загальна вартість робіт становить 528 тисяч гривень бюджетних коштів. Зокрема, це такі види робіт як: капремонт покрівлі, заміна інженерних мереж, заміна віконних блоків на металопластикові, ремонт дашків, відмощення цоколю та інші.

Минулого року такі капітальні роботи були проведені у чотирьох будинках на суму майже 300 тисяч гривень.


Переглядів: 2909
Поширень: 0