Для цього працівники ЖЕКів спільно із представниками КП «Вінницяміськтеплоенерго» заповнюють системи теплопостачання водою та доводять до необхідного тиску. Такий підхід до підготовки до опалювального сезону дасть можливість у короткий термін включити опалення у всіх житлових будинках.

Вже другий рік поспіль системи теплопостачання в багатоповерхових будинках заповнюють водою задовго до старту опалювального сезону. Завдяки цьому минулого року протягом трьох днів вдалось запустити опалення у 98% багатоповерхівках. Цьогоріч планується за один день подати тепло до 70% помешкань вінничан.

«Як показала практика, завчасне наповнення систем водою і перевірка готовності труб до подачі гарячої води допомагає уникнути певних проблем у перші дні роботи котелень. Спеціалісти мають більше місяця на те, щоб виявити підтікання і усунути їх, спустити повітря та досягнути необхідного тиску води, - розповідає директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір. - Якщо раніше тепло з\'являлось у квартирах приблизно протягом десяти днів від початку опалювального сезону, то тепер ми орієнтуємось у переважній більшості на два-три дні».

Протягом літа у Вінниці продовжилась робота по промиванню систем теплопостачання у тих будинках, де це необхідно. Цьогоріч було прочищено 100 систем, три з них - з використанням спеціального розчину, який знімає тверді осади. В майбутньому таким промиванням з допомогою додаткових засобів планується охопити більше будинків.


Переглядів: 3060
Поширень: 0