У новому навчальному році вихованцям шкіл-інтернатів держава обіцяє подарувати персональні ноутбуки. Діти користуватимуться ними в процесі навчання.

- Є відповідне доручення від Президента України. Ноутбуки держава закупить за власні кошти, - розповідає Ігор Івасюк, начальник обласного управління освіти і науки. - Їх отримають такі школи-інтернати, як Брацлавська, Тульчинська, Ситковецька та деякі інші інтернати з дітьми, позбавленими батьківського піклування. Таких дітей в області менше однієї тисячі. Між іншим, зараз йде тенденція на зменшення вихованців інтернатних установ.

Також Вінниччина у новому навчальному році від Міністерства отримає близько 65 комплектів комп\'ютерних класів.

- Забезпечення відбуватиметься відповідно до заявок, які нададуть міські і районні відділи управління освіти, - продовжує Ігор Івасюк. - До першого грудня цього року всі педагогічні працівники мають оволодіти комп\'ютерною технікою на рівні користувача. Адже іноді складається парадоксальна ситуація, коли майже всі діти володіють комп\'ютером, а деякі вчителі не можуть ними користуватися. Тим більше з 2013—го року діти вже з другого класу почнуть вивчати інформатику.


Переглядів: 2523
Поширень: 0