Новий дитячий садочок відкрили у Вінниці за адресою вулиця Іванова, 11. З осені у ньому працюватимуть шість груп: дві раннього віку та чотири дошкільних. Усього до “Шоколадки” (така назва садочку) ходитимуть 150 дітей.

На офіційне відкриття дошкільного навчального закладу, яке відбулось у четвер, сьомого вересня, прибули губернатор області Микола Джига та міський голова Володимир Гройсман.

- У 90-ті роки місто Вінниця втратила 31 дитячий садочок, якийсь ми викупаємо, якийсь ремонтуємо. Але ми зробимо все, щоб кожна дитина мала змогу прийти до садочку, - говорить мер міста Вінниця Володимир Гройсман. - Хочу побажати, щоб наші діти виховувались у теплій родинній атмосфері, були успішними, щасливими.

Гімнастична стінка, тенісний стіл, мультимедійний проектор, телевізор, музичний центр — це далеко не повний список подарунків від міської влади садочку.

 

До того ж батьки звертають увагу не тільки на приміщення.

- Це наш перший садочок. Моєму сину, який ходитиме до нього, 3,5 рочки. Про те, що садочок відкривається, ми дізнались від друзів: ми чули, що це буде один з найелітніших садочків міста. Бо тут басейн, спортивний комплекс, нове умеблювання, устаткування, ну і вихователі, які проходили спеціальний відбірковий конкурс, - ділиться молода мама Юлія.

Цей дошкільний дитячий навчальний заклад збудувало ВАТ «ОБЛАГРОТЕХСЕРВІС» у 1991 році. Згодом його закрили на реконструкцію, після якої засновник прийняв рішення про його ліквідацію. Таким чином 15 років садочок не функціонував. А у 2011 році міська рада вирішила викупити приміщення і завдяки субвенції державного бюджету на суму майже 15 млн. грн. відремонтувала. Першого вересня у ньому створено дошкільний заклад № 6 “Шоколадка”.

Довідка:
У Вінниці найближчим часом планують реконструкцію садочку, який належав 732-му вінницькому ремонтному заводу і відкриття нового на 270 місць у мікрорайоні Поділля.

За 2011-2012 роки Вінницька область потребує 55 дитячих дошкільних закладів. Лише цього року відкриється більше 20 дитячих навчальних закладів.


Переглядів: 7661
Поширень: 0