До Вінниці 13 вересня прибудуть мощі Феофана Затворника. Перебуватимуть вони на Вінниччині три дні. Вже 14 вересня, їх перевезуть до Свято-Троїцького жіночого монастиря (Браїлів), а 15 вересня повернуться до Вишенського монастиря.

- У вівторок, після прибуття мощей, розпочнеться хресний хід від Свято-Воскресенського храму, що по вулиці Хмельницьке шосе, 5 до Спасо-Преображенського собору. Наступного дня ранішню літургію проведе митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Далі вони послідують у Браїлів, - розповідає прес-секретар УПЦ (МП) Владислав Демченко. – Хресні ходи організовані служителями церкви по тих місцях, де святитель Феофан перебував за життя.

Адже у 2015 році церква, зокрема Свято-Успенський Вишенський монастир Рязанської області (Росія), відзначатиме 200-річчя від дня народження великого богослова і подвижника - святителя Феофана Затворника Вишенського.

Раніше мощі й чудотворна ікона Божої Матері Казанська (Вишенська) побували у Києві. Де протягом двох тижнів пробули у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври, коли всі бажаючі змогли прикластися до частинки святих мощей і помолитися біля чудотворного образу Богоматері.

Графік богослужінь:

13 вересня

16:00 - Хресний хід від Свято-Воскресенського храму (вул. Хмельницьке шосе, 5) до Спасо-Преображенського собору.
17:00 – початок вечірнього богослужіння

14 вересня

9:00 – початок Божественної літургії з нагоди Дня Ангела митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона (звершує митрополит Симеон у співслужінні архієреїв УПЦ)
19:00 – відбуття мощей до Свято-Троїцького жіночого монастиря (смт. Браїлів Жмеринського району)

15 вересня

9:00 – початок Божественної літургії у Троїцькому соборі Браїлівського монастиря (звершує митрополит Симеон у співслужінні архієреїв УПЦ)
14:00 – мощі Святителя Феофана повертаються у Вишенський монастир


Переглядів: 3508
Поширень: 0