День фізичної культури і спорту у Вінниці відзначили художньо-спортивним шоу Ювілейний 20-й День фізичної культури і спорту у Вінниці відзначили художньо-спортивним шоу на стадіоні центрального парку. Голова облдержадміністрації Микола Джига подякував спортсменам та їх наставникам за високі здобутки та запевнив, що влада і надалі всебічно сприятиме розвитку спорту і фізкультури в області. Він підкреслив: «Вінниччина стверджується як центр здоров’я в центрі України. В кожному населеному пункті в районах ми привели в порядок спортивні споруди, у місті Вінниці з’явились велосипедні доріжки, нові тренажерні майданчики, які відразу привабили дітей – це наші перші кроки. Адже максимально залучити до здорового способу життя нашу молодь – це врятувати її від згубного впливу вулиці».

Урочистості розпочались День фізичної культури і спорту у Вінниці відзначили художньо-спортивним шоу парадом колективів та спортсменів обласних і міських спортивних шкіл, фізкультурно-спортивних товариств. Вінницькі спортсмени гідно зустріли своє професійно свято. Тільки упродовж 2011 року в міжнародних змаганнях вінничани здобули 18 медалей різного ґатунку та більше 100 медалей на всеукраїнських змаганнях. Підготовлено 128 кандидатів в майстри спорту, 25 майстрів спорту України, 6 майстрів спорту України міжнародного класу.

Кращих представників галузі обласне та міське керівництво відзначило почесними грамотами. А майстру спорту з кульової стрільби Юлії Бондарчук вручили особливий презент – гвинтівку.

В свою чергу, спортсмени відзначили збільшення уваги до них з боку влади. А вінницькі байдарочники подякували Миколі Джизі за подарований човен.

Керівник області відзначив, що сила волі і працелюбність, які виховує спорт, допомагають досягти висот у житті День фізичної культури і спорту у Вінниці відзначили художньо-спортивним шоу будь-якій людині. І закликав усіх вінничан, незалежно від віку, стати активістами фізкультурного руху.

На думку вінницького мера Володимира Гройсмана, останнім часом спорт стає все популярнішим серед вінничан. Тому розвиток відповідної інфраструктури є пріоритетним напрямком роботи. А голова облради Сергій Татусяк побажав майбутнім вінницьким олімпійцям, які захищатимуть спортивну честь України у Лондоні в наступному році, нових перемог. Наші земляки вибороли уже три іменних ліцензії на участь у самих престижних змаганнях чотириріччя. Це – олімпійські чемпіонки Інна Осіпенко-Радомська (веслування на байдарках і каное), Наталя Добринська (легкоатлетичне семиборство), а також Анна Письменська (стрибки у воду).


Переглядів: 3946
Поширень: 0