На завершення будівництва хірургічного комплексу обласної лікарні ім. М.Пирогова необхідно 150 мільйонів гривеньГолова облдержадміністрації проінспектував хід робіт на головному будівельному об’єкті області – обласній клінічній лікарні ім. Пирогова. До кінця року на будівництві хірургічного корпусу планують освоїти ще 15 млн. грн.. Взимку активізують внутрішньо-оздоблювальні роботи, паралельно працюватимуть над оснащенням нового медичного центру сучасним обладнанням.

Будівельники прозвітували голові облдержадміністрації про завершення основних будівельно-монтажних, так званих «мокрих», робіт. Підрядник приступає до зведення прибудови, де розмістяться навчальні кафедри та конференц-зала медичного закладу. Директор будівельної організації ТОВ «Вінницябуд» Володимир Гігінеішвілі зазначив: «За два останні роки, коли роботи на цьому об’єкті активізувались, вдалось виконати 70% основних трудоємких робіт. Місяць тому тут працювало 250 людей, сьогодні 80, але ми готові завтра забезпечити хоч 500 працівників». Також він додав, що проводяться підготовчі роботи до запуску теплопостачання.

На завершення будівництва хірургічного комплексу обласної лікарні ім. М.Пирогова необхідно 150 мільйонів гривеньМикола Джига повідомив, що найближчим часом очікується надходження 15 млн. грн. з державного бюджету. Він підкреслив, що по об’єкту є персональні доручення Президента держави та прем’єр-міністра. Сьогодні на об’єкті освоюють 5 млн. грн.. Разом з тим, керівник області зазначив, що для початку повноцінного функціонування установи необхідно ще близько 150 млн. грн.. «Щоб довести до логічного завершення цей об’єкт, і зробити його таким, яким хочемо його бачити ми, і пацієнти, і персонал, необхідно ще 150 млн. грн.. Переважно – на обладнання, тому що ми ставимо за мету забезпечити цей корпус найсучаснішим обладнанням», - сказав він.

Микола Джига повідомив, що робоча група, яка відпрацьовує перелік необхідного технічного оснащення, віддає перевагу апаратурі американського, європейського та південнокорейського виробництва.

На завершення будівництва хірургічного комплексу обласної лікарні ім. М.Пирогова необхідно 150 мільйонів гривеньВвести в експлуатацію новий корпус лікарні планують до 21-ої річниці Незалежності України в серпні 2012 року.

Для довідки:
Будівництво нового хірургічного корпусу розпочато у 1992 році.
Хірургічний корпус включає в себе три секції 7, 9 та 8 – ми поверхових відповідно, а також двоповерхову прибудову. Загальна площа складає – 22726 квадратних метрів. Заклад розрахований на 240 стаціонарних місць. У корпусі передбачені палати на 1 – 3 особи. Щорічно у відділеннях нового корпусу буде лікуватись біля 7000 хворих області та міста Вінниці.

Кошторисна вартість будівництва становить близько 200 млн. грн.


Переглядів: 3091
Поширень: 0