Нові сквери та фонтани

Торік до Дня міста повністю змінила свій зовнішній вигляд Театральна площа, яку вінничани називають Парижем. І справді, після завершення усіх робіт, площа за виглядом стала нагадувати європейські зони відпочинку. Цьогоріч проводиться повна реконструкція бульвару Пирогова та пішохідної зони вул. Козицького/ Грушевського. Роботи завершать напередодні святкування Дня міста, який запланований на 20-21 вересня.


Бульвар Пирогова прикрашають 35 декоративних кованих лавок, декоративні вази для квітів та нові ліхтарі. Біля кожної лавочки поставили урни, а газони засіяли травою та вже встигли висадити квіти. Пам’ятник М.І. Пирогову, чиїм ім’ям названо бульвар, - підсвічується двома яскравими прожекторами. У пішохідній зоні по вул. Грушевського також замість старих ліхтарів вже встановили нові – які за стилем нагадують ті, що прикрашали місто на початку 20 сторіччя.


Також тут встановлено нові лавки, біля кожної з яких урни та декоративні квіткові вази. І


ще одна окраса парку – фонтан із величезною мармуровою кулею.


Фонтан з’явиться і на бульварі Пирогова. На обидвох зонах відпочинку пішохідні доріжки викладені сучасною різнобарвною тротуарною плиткою. І бульвар, і пішохідна зона поблизу головної візитівки міста, - колишньої водонапірної вежі, - цього року з’являться на мапі майданчиків, де триватимуть дійства вуличних театрів та місцевих хореографічних колективів і митців 20 вересня під час карнавалу до Дня міста.

«Куточок закоханих»

Він знаходиться у Центральному парку відпочинку ім. Горького, між планетарієм та кіноконцертною залою «Райдуга». З’явився він минулого року на початку осені. Шість двомісних лавочок, над якими арки у вигляді серця. Поблизу гранітна композиція – вісім сердець зливаються в одне. По сходинках, які знаходяться з обох боків гранітного постаменту, можна піднятись у центр сердець. Біля «куточку закоханих» облаштували клумби

«Лавочка примирення»

Також у Центральному парку відпочинку ім. Горького, на «Куточку закоханих» цьогоріч до Дня св. Валентина встановили «Камінь закоханих». Кілька років камінь стояв на Театральній площі. Після проведення реконструкції площі місцева влада вирішила перенести пам’ятник. Із місцем визначались недовго – «Куточок закоханих» після відкриття став постійним місцем відвідування весільними кортежами. Тепер біля пам’ятника постійно можна бачити молодят, які приїздять сюди, аби сфотографуватись на згадку. У найближчих планах – встановити тут спеціальним чином облаштовану «Лавочку примирення» для закоханих, у відносинах яких з’явились тимчасові труднощі.


Переглядів: 9318
Поширень: 0