Олексій Ревенко, Євгеній Драч та Віктор Регуш у складі мобільного екіпажу батальйону патрульної служби забезпечували правопорядок на вулицях Вінниці. До півночі на їх ділянці обслуговування все було спокійно.

О пів на першу годину ночі міліціонери отримали повідомлення про скоєння пограбування по вулиці Пирогова – двоє невідомих побили чоловіка та відібрали в нього барсетку , в якій було 200 гривень та мобільний телефон.

- За дві хвилини ми вже були на місці події і опитували потерпілого, - розповідає сержант міліції Віктор Регуш. – Ми почали відпрацьовувати прилеглу територію, шукали двох молодиків , яких нам детально описав потерпілий.

Через двадцять хвилин на тій же вулиці Пирогова було скоєно ще одне пограбування – на лінію «102» повідомили, що від рук грабіжників потерпіли чоловік та жінка. Застосувавши фізичну силу , злочинці забрали у них мобільний телефон та гаманець. Опис зловмисників вказував на те, що і в першому і в другому випадку діяли одні і ті ж самі люди.

Напарники розділилися – Віктор Регуш патрулював вулицю на автівці, а його колеги обстежували двори будинків, куди могли забігти зловмисники. Через деякий час міліціонери побачили двох підозрюваних, котрі перетинали проїжджу частину дороги. За усіма прикметами молодики напідпитку були схожі на зловмисників , орієнтування на яких передали усім патрульним екіпажам.

Зловмисники, побачивши міліціонерів, кинулися тікати. На допомогу викликали ще один патрульний екіпаж. Грабіжників затримали на станції шино- монтажу, куди вони забігли та зачинилися. Там же були вилучені і награбовані речі. Молодики були розгублені та не чекали такого фіналу.

- Затримані були одягнені у дві куртки, - згадує Євгеній Драч, - для того, аби після скоєння злочину змінити одяг. Під час скоєння грабежів вони забруднили одяг кров’ю потерпілих, в яких силою відбирали речі.

Після того, як затриманих доставили у районний відділок міліції, інспектори патрульної служби продовжили відпрацьовувати вулицю Пирогова – потрібно було знайти речовий доказ – барсетку одного з потерпілих, яку злочинці викинули, тікаючи.

Обходячи територію, Віктор Регуш помітив, як з вікна будинку валив густий дим. Міліціонер не розгубився, почав стукати у вікна на першому поверсі. Від піднятого шуму прокинулися мешканці квартири. 2-кімнатне помешкання наймало четверо студентів, серед яких сімейна пара. Вони вийшли на вулицю, а Віктор забіг всередину – все огорнув білий їдкий дим. Як з’ясувалося, загорання виникло на кухні у баку для сміття. Міліціонер загасив полум’я, запропонував людям викликати швидку, однак вони відмовилися.

Студенти звернулись з листом до керівництва УМВС, де висловили вдячність за врятовані життя та майно небайдужому працівникові міліції та просили заохотити відважного правоохоронця.


Переглядів: 3652
Поширень: 0