Подарунок місту на 115 тисяч гривень зробила фірма-власник майбутнього ТЦ «Грош», що по вулиці Келецькій. За ці гроші новими світлофорами зараз оснащують два перехрестя. Перше - перехрестя вулиць Келецької і 600-річчя та нове, яке по Келецькій розміщується за 200 метрів від вказаного у напрямку до вулиці Лялі Ратушної. Першому перехрестю пощастило, бо капітальний ремонт світлофорів там здійснюється вперше з часів їх встановлення (а це з 1986 року – Авт.).

перехрестя вулиць 600-річчя та Келецької

- Нове перехрестя розташоване трохи далі звичного для нас перехрестя 600-річчя і Келецької, по вулиці Келецькій. Машини виїжджатимуть зі сторони торгового центру через трамвайну колію і розвантажать основне перехрестя, - пояснює начальник комунального підприємства «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» Іван Юрченко. – Світлофор там працюватиме за гнучким режимом, вмикатись лише тоді, коли буде дозволено рух машин по вулиці 600-річчя. Тобто узгоджено зі світлофором на перехресті 600-річчя і Келецької. Тим паче, що світлофор обладнано ультразвуковим датчиком німецької фірми, вартість якого шість тисяч гривень. Отже самостійно реагуватиме на машини.

вул. Келецька, нове перехрестя

Подібний датчик, за словами Івана Юрченко, працює на розвороті тролейбусів біля зупинки «Чехова». Але пристрій старого зразка. Для того, щоб він запрацював, водій тролейбуса виходить з машини і вручну його умикає, і вже за 15 секунд після вмикання датчик спрацьовує.

Ще одна спроба, але з інфрачервоним датчиком, яка була шість років тому у Вінниці, увінчалась невдачею. Тоді по вулиці Київський, біля школи №29, новий датчик пропрацював всього шість місяців, оскільки був недосконалий і реагував навіть на собак, які пробігали.

На запитання «чи можуть виникнути пробки по Келецькій біля торгового центру, адже відстань між перехрестями занадто невелика?» Іван Юрченко переконливо відповідає: «Ні».


Переглядів: 8883
Поширень: 0