Благодійний фонд «Подільська громада» є недержавною неприбутковою благодійною організацією, яка підтримує соціальні проекти, що відповідають стратегії діяльності Фонду і його програмним цілям. Рішення щодо їх фінансування приймаються на засадах конкурсного відбору.

Мета конкурсу: створення сприятливих умов для самореалізації творчих, освічених і небайдужих людей (молодь, пенсіонери, усі бажаючі), які БЕЗКОШТОВНО від щирого серця готові будь-яким чином допомагати дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, поглиблювати їх знання, допомагати ставати освіченішими, розвивати творчі здібності і якісно проводити дозвілля та вільний час.

Пріоритетні напрямки проектів:

  1. Організація та проведення систематизованих, цілеспрямованих освітніх і творчих заходів для дітей і молоді в бібліотеках, школах, прибудинкових клубах та інше.
  2. Робота по організації індивідуальних занять, з метою підвищення рівня знань з шкільних предметів, музики, декоративно-прикладного мистецтва і т.д..
  3. Робота з дітьми та молоддю групи ризику. (Організація групових тренінгів, створення клубів спілкування, гуртків та інше). Заходи, які спрямовані на розвиток громадської активності.

Розмір грантової допомоги: Середній розмір грантової допомоги 7 000 – 8 000 грн. Максимальний розмір грантової допомоги 15 000 грн.

Тривалість проекту – від 8 до 12 місяців.

Спеціальні умови до підготовки заявок на конкурс грантів.
1. Заявки приймаються від некомерційних організацій, громадських організацій, ініціативних груп у співпраці з НГО, муніципальних закладів, які працюють та мають позитивний досвід роботи з молоддю та залучення до роботи професіоналів.
2. Проект має бути частиною довгострокової програми у відповідній сфері, володіти стійкістю.
3. Проект має відображати в собі методику роботи з молоддю, направлену на довгострокову взаємодію та сприяння вирішенню причин проблемних ситуацій та їх наслідків.

Географія конкурсу: м. Вінниця та Вінницький район

Не розглядатимуться проекти:

Політичних та релігійних організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також комерційних структур.

Переваги будуть надані проектам, які:

  1. Вирішують проблеми якісного навчання та дозвілля дітей і молоді в післяурочний час, у вихідні дні.
  2. Створюють середовище спілкування, що сприятиме активізації здорового способу життя, розвитку творчих та освітніх здібностей.
  3. В перспективі пропонують створення клубу спілкування, як відкритого закладу, що пропонує рівні можливості кожній дитині для вільного дозвілля та навчання.

Процедура подачі заявок і надання грантів:

Для участі в конкурсі необхідно підготувати і подати заявку на грант за аплікаційною формою фонду «Подільська громада». Працівники фонду консультують заявників і надають загальну інформацію, щодо написання проектів. Розгляд заявок та надання грантів відбувається під час засідання Експертної ради, до складу якої входять відомі суспільні діячі міста Вінниці, фахівці, представники ЗМІ та члени Правління фонду.

Критерії оцінки проектів:

Оцінка проектів здійснюється членами Експертної ради з наступних основних критеріїв:

  • ступінь відповідності проекту вибраному пріоритетному напряму конкурсу;
  • ступінь актуальності проблеми;
  • реалістичність і досяжність цілей проекту;
  • відповідність можливостей організації запланованій діяльності по проекту;
  • чіткий план реалізації проекту;
  • висвітлення діяльності по проекту у ЗМІ;
  • конкретні результати в проекті;
  • система моніторингу та оцінки поточних і підсумкових результатів проекту, ступінь контролю за проектом;
  • ефект від реалізації проекту в короткостроковій і довгостроковій перспективі;
  • стійкість проекту;
  • залучення до реалізації проекту місцевих жителів;
  • реалістичність і обґрунтованість витрат за проектом;
  • співвідношення запрошуваних та власних засобів для реалізації проекту.

Організації, які рекомендовані до фінансування за результатом засідання Експертної ради, укладають з фондом угоду про грант. В ході реалізації проекту працівники фонду мають право оцінювати роботу в рамках проекту.

Грантоотримувачі повинні надати творчий та фінансовий звіт, згідно графіку визначеного в угоді, а також розширені форми звіту за весь період здійснення проекту.

Конкурс триває: до 28 жовтня 2011 року.

В прикріпленому файлі: аплікаційна форма

Форму заявки, правила написання заявки і консультацію можна отримати:

1. В офісі Фонду за адресою: м. Вінниця, вул. П. Осіпенко, 4.
2. По електронній пошті: [email protected]

Проекти мають розпочатись з 20 листопада 2011 року і закінчуватись не пізніше 20 листопада 2012 року (закінченням реалізації проекту вважається прийняття організаторами конкурсу звіту про його реалізацію).

Заявка на грант повинна надсилатися поштою або особисто до офісу фонду в 2 примірниках українською мовою, а також копію проекту необхідно надсилати на електронну пошту: [email protected]

Проекти надсилати поштою:

21050, Благодійний фонд «Подільська громада»
А/С 8009, м. Вінниця. (з поміткою «на конкурс проектів»)
або м. Вінниця, вул. П. Осіпенко, 4, 2-й поверх.

Отримані конкурсні заявки не рецензуються і не повертаються незалежно від результатів розгляду.

тел.: (0432) 67-20-96,

Контактні особи: Андрій Дручинський або Альона Кирилюк.


 


Переглядів: 5995
Поширень: 0