Навіть негода не завадила городянам запастися продовольством на осінньому сільськогосподарському ярмарку, що відбувся в суботу в обласному центрі. Голова облдержадміністрації Микола Джига також пройшовся торговельними рядами, аби пересвідчитися, що асортимент продукції широкий, а ціни доступні.

У ярмарку 15 жовтня взяли участь Бершадський, Вінницький, Іллінецький, Крижопільський, Оратівський, Чечельницький райони, підприємства переробної промисловості Вінниці та області, а також сільськогосподарські товаровиробники з інших районів, які презентують свою продукцію на продовольчих ярмарках на постійній основі. Це вже четвертий ярмарок, організований владою.

«Людей багато, люди задоволені. Ви знаєте, що в минулому році була проблеми з цінами якраз по овочах і фруктах. Сьогодні ми бачили, що на цю групу товарів ціни стабільні і прийнятні. Саме це ми ставили собі на меті. Цього року гарний урожай. І ми зробили усе можливе, щоб люди могли купити і заготовити усе необхідне на зиму», - зауважив Микола Джига після відвідання «червоного базару». Керівник області також повідомив, що облспоживспілка проводить заготівлю овочів та фруктів для організації інтервенцій на споживчий ринок для підтримання стабільних цін.

Те, що овочева продукція від вінницьких товаровиробників користується великим попитом, підтверджували самі покупці, вишукуючись в черги. Цьому сприяли доступні ціни на традиційні овочі «борщового набору». Так, буряк коштував від 90 коп., капуста – від 80 коп., картопля – від 1 грн., цибуля – від 1,3 грн. за кг. На продаж цього дня було вивезено тільки овочів понад 130 тонн.

Також вінничани мали змогу придбати за доступною ціною борошно, крупи, олію, яйця, мед, м’ясомолочні товари.

Суботній ярмарок відзначився рекордною кількістю машин, якими аграрії вивезли свою продукцію на продаж. Усього – 314 автомобілів. Усього ж вінницькі виробники наярмаркували цього дня на 3 млн. грн.

Голова облдержадміністрації також звернув увагу на продукти дитячого харчування, які були представлені на ярмарку. Він підкреслив, що при формуванні раціону харчування дітей у школах перевагу повинні віддавати саме місцевому виробнику. Особливо це стосується, відзначив Микола Джига, плодоовочевої та молочної продукції.

Традиційні сільськогосподарські ярмарки по проспекту Юності у Вінниці триватимуть до 5 листопада. Виїзна торгівля також організована в районних центрах області.

Окрім того, 22 жовтня «продовольчий десант» з Вінниччини вирушає до столиці. Ярмаркова торгівля розміститься на вулиці Конєва в Голосіївському районі. Відтак, кияни також зможуть скуштувати подільські дари природи.


Переглядів: 2990
Поширень: 0