Вперше у Вінницькому національному технічному університеті відбудеться І Міжнародна наукова конференція під назвою «Вимірювання, контроль та діагностика в технічних системах». Триватиме вона з 18 по 20 жовтня. Участь беруть представники з таких країн як Росія, Україна, Португалія, Польща, Литва. За попередньою реєстрацією зареєстровано близько 200 заявок на участь.

- Така конференція проходить на базі нашого університету вперше, - пояснює завідуючий кафедрою МПА ВНТУ Володимир Кучерук. – Присвячена вона пам’яті професора Володимира Поджаренка, який працював у нас. На ній розглядатимуться доповіді, які стосуються покращення техніко-економічних показників вимірювання приладів. Це пристрої і засоби майже в будь-які сфері діяльності людини, Починаючи від вагів, які використовуються при купівлі товарів і завершуючи приладами, які вимірюють вологість зерна.

На конференції виступатиме представник всесвітньої організації COOMET (ЄВРО-азійське співробітництво державних метрологічних установ) професор Володимир Большаков. Співорганізатором заходу є українська секція Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (IEEE).

Довідка:

COOMET - ЄВРО-азійське співробітництво державних метрологічних установ Центральної і східної Європи, яке було створено у 1991 році. Організація займається такими напрямками співробітництва: еталони фізичних величин, законодавча метрологія, системи менеджменту якості,інформація і навчання.


Переглядів: 3326
Поширень: 0