До 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків строком на 3 роки та з конфіскацією майна засуджено колишнього начальника Ямпільського міжрайонного відділу Служби безпеки України у Вінницькій області, колишнього заступника начальника Уманського райвідділу міліції, колишнього директора Уманського краєзнавчого музею за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та колишнього начальника Ямпільського відокремленого підрозділу ВКГ "Вінницяводоконал" громадянина П. за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків строком на 3 роки та з конфіскацією майна.

Під час досудового слідства розшукано та повернуто державі 11 оригіналів картин із 21 викраденої. Так, було повернуто оригінали картин М.Глущенка "Осіннє очарування", С. Шишка "Київський пейзаж" (Міст над Дніпром), Ф. Захарова "Весна на Чернігівщині" та "Весеннее половодие", С. Шишка "Осіння пора", С. Криворучка "Літній день в Карпатах", Є.Луценка "В Сідневі", А. Мацієвської "Київ з Батиєвої гори", А. Бізюкова "Весняні води", а також відому картину І. Григор’єва "Легенда київського футболу" про матч смерті між українськими та німецькими футболістами у м. Києві в 1941 році.

Крім цього, під час виставки картин на великому міжнародному антикварному салоні у ДП "Український дім" було вилучено картину художника М. Глущенка "Зимове сонце", виставлену на продаж за ціною 750 тис. грн.


Переглядів: 2840
Поширень: 0