Вінничанин Віталій Невідомий, 22-річний випускник Вінницького політеху, вже у листопаді розпочинає роботу в головному офісі Google. Лист з пропозицією роботи надійшов на е-мейл Віталія ще на початку цього року. Серед іншого там було сказано, що компанії подобаються результати, які Віталій показав на олімпіадах і змаганнях програмістів. Наразі робочий контракт і віза у Віталія Невідомого на руках. Підйомних вистачає для переїзду у Сполучені Штати разом із дружиною Тетяною, теж програмісткою. За три місяці подружжя має знайти житло, а поки житиме в готелі.

Про комп\'ютер колись тільки мріяв

"Комп’ютерна лихоманка" розпочалася у Віталія у школі. Пригадує, спершу родина жила у невеличкому селі Пояски на Житомирщині, а в класі було аж 5 школярів. Дев\'ятий клас Віталій закінчував вже у Вінниці, тут нарешті батьки купили сину недорогий комп\'ютер, про який той мріяв два роки. Закінчував Віталій школу №22.

- Я тихенько сидів на уроках і вивчав, що мене цікавило. У відмінниках не був, - зізнається Віталій. - Серйозно узявся за комп\'ютерні науки на другому курсі університету.

Обери, де хочеш працювати

Поїздці на інтерв\'ю у Штати передувала телефонна розмова-співбесіда. Віталій помітив, що увагу звертали на вміння мислити, а не на знаходження правильного рішення.

- Я не так добре знаю англійську, але, виявляється, достатньо, - Віталій згадує поїздку на співбесіду у Сполучені Штати. - Професійний склад компанії багатонаціональний - там я помітив росіян, індійців, американців, китайців, японців. Мені запропонували обрати крапку на мапі, де б я бажав працювати. І я обрав головний офіс. Особисто знаю двох вінничан, які працюють у представництвах цієї компанії, але я буду першим, хто потрапив у її "серце" - головний офіс.


Переглядів: 6017
Поширень: 0