Про це на прес-конференції повідомив начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк.

Так, згідно з Умовами вступу до вищих навчальних закладів у 2012 році, до участі у конкурсному відборі вступники подають сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з балами, не нижче 124 із непрофільних та не нижче 140 балів - з профільних конкурсних предметів.

Головний освітянин області звернув увагу на зміну строків проведення вступної кампанії: прийом заяв та документів на денну форму навчання цьогоріч розпочнеться 2 липня. А рейтинговий список вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування оприлюднюється 1 серпня.

Окрім того, затверджено Порядок подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів, - підкреслив Ігор Івасюк

Що стосується зовнішнього незалежного оцінювання, то у 2012 році воно проходитиме з 14 травня по 7 червня. До переліку конкурсних предметів, з яких можна буде складати ЗНО, введено «всесвітню історію». Вже 1 листопада почалася реєстрація охочих пройти пробне тестування, яке триватиме до 30 листопада.

Начальник управління поінформував також про участь делегації освітян області у ІІІ Всеукраїнському з’їзді працівників освіти. Так, Вінниччину на педагогічному зібранні представляли 37 делегатів із системи дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, вищої та позашкільної освіти. Основні документи, що були винесені на розгляд та обговорення, - проект Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки та проект нової редакції Закону України «Про вищу освіту». У роботі з’їзду взяв участь і Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Ухвалення стратегії стане поштовхом до прийняття багатьох державних цільових програм, - зазначив Ігор Івасюк. – Деякі з них уже затверджено: розвиток дошкільної, позашкільної, шкільної природничо-математичної, професійно-технічної освіти, а також реалізація програми «Шкільний автобус», «Сто відсотків».

Окрім того, головний освітянин області охарактеризував стан освітньої галузі регіону, зазначивши зокрема, що у зв’язку зі зменшенням учнівського контингенту закрито 7, призупинено діяльність 8-ми шкіл. Відтак, до роботи у новому навчальному році приступили 960 загальноосвітніх закладів. Мережа дитячих садочків в області становить 713 закладів, а черга на влаштування до ДНЗ з початку календарного року зменшилася в регіоні на 1 606 місць.

За словами начальника управління, організований підвіз до місць навчання забезпечують 140 шкільних автобусів. У 2011 році за кошти місцевих бюджетів придбано 9 машин. За умови виділення коштів з державного бюджету, область очікує 15 транспортних засобів.

 


Переглядів: 5685
Поширень: 0